Sådan får du sixpack

Operation???

IMG_0448

Jeg har siden foråret haft en stor knyst på min venstre hæl. Det har resulteret i, at jeg har levet i mine birkenstock sandaler hele sommeren. Knysten blev en del mindre, men da vejret blev koldere og jeg hoppede i mine støvler kom den tilbage . Den er så stor at jeg ikke kan have almindelige støvler på, og desværre kan jeg ikke leve i sko uden hælkarpe for altid.

Jeg har været til lægen, som har givet mig en henvisning til fodkirug. Jeg skal i samarbejde med ham/hende finde ud af om jeg skal igennem en operation. Desværre er sådan en operation, ikke bare noget man lige gør. Det skal planlægges, da det kræver sygemelding i ca. 4 uger. Og krykker i 3 måneder. Hvornår har man lige tid til det???? Og som lægen sagde. En operation er jo ikke risikofrit.

Som prikken over i’et kan man først genoptage sin træning efter ca. 6 måneder. 6 måneder UDEN træning? De må være vanvittige.

De fleste siger til mig “Gør det nu bare” Men for mig er det altså en big deal :(

Hvis nogle af Jer har fået lignenede operation, vil jeg meget gerne høre fra jer :-)

cecilielange_signatur

5 kommentarer

 • H.

  Hej Cecilie.
  Jeg har for mange året fået fjernet en knyst, min var/er dog en jeg har arvet, og en meget voldsom af slagsen. Jeg vil gerne indrømme at operationen ikke bare var barnemad, og tiden efter var også hård at komme igennem, da jeg på ingen måde måtte bevæge min stortå et langt stykke tid efter operationen. Jeg fik en kæmpe skinne på, som gik op til knæet, og kunne derfor kun have store løse træningsbukser på, mens jeg havde skinnen på, hvilket ikke passede mig! Jeg havde også en kørestol til rådighed, da skinnen var så tung, at jeg ikke hele tiden kunne hoppe rundt på krykker, da jeg jo på ingen måde måtte komme til at støtte på den. Jeg er dog en af de uheldige, hvor knysten hurtigt kom tilbage, og faktisk bare er blevet værre efter operationen. Jeg overvejer dog at prøve igen, da jeg fik det gjort i en tidlig alder, men står i samme dilemma som dig – hvordan skal man få tiden til det og tør man?! Jeg har dog hørt om andre der har fået fjernet en knyst, hvor den har haft en mindre skinne på og også har måtte støtte på foden, og så vil jeg sige det er mere medgørligt, så det er nok alt efter hvor slemt det er. Jeg håber du kommer frem til hvad du vil og kommer godt igennem det hele :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Puha.. Det lyder ikke rart :( Men sidder godt nok på hælen, men er også lidt bange for, at den bare kommer igen. For så er det jo spildt..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Outzen

  Hej Cecilie,
  Jeg har lige fået fjernet en knyst på min hæl for anden gang, det er smertefuldt – men du bliver så glad når det er overstået!!
  Desværre er jeg en af dem det danner en del brusk, så jeg er blevet opereret for anden gang – første gang i 2010 og anden gang i dag :)..
  Min kirurg sagde dog at jeg skulle holde den i ro de første par uger og derefter kunne jeg starte stille og roligt op med at gå og cykle igen :)…
  Håber du får det bedste ud af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Cecillie, jeg kan virkelig godt forstå din frustration og din tvivl!! Kan virkelig godt sætte mig ind i det! Jeg oplevede selv i Julen at måtte erkende at jeg måtte igennem en længere sygedomsperiode, der indebar operation og derefter en periode hvor kroppen skulle have ro til at hele sig. Jeg var frustreret, irriteret og ked af det (kan nikke meget genkende til det du skriver og folks “gør det nu bare”) over at skulle tage et halvt år ud af kalenderen, hvor det var mit helbred der bestemte. Jeg var godt i gang med bla træning og kunne begynde at se flotte resultater – dog ikke i så flot en grad som dig, men var på vej :) Det endte med at være rigtig lærerigt at leve et halvt år – fra januar til juli – der ikke har lignet det liv jeg ellers elsker. I juli var jeg hel igen og kunne begynde at genoprette hverdagen igen og kunne endelig begynde at træning igen. Det er virkelig kommet bag på mig hvor hurtig min krop har taget træningen til sig. Efter nogle få uger var min krop vækket på ny – slap JA, men styrken vender mere og mere tilbage og det er lige før jeg ikke selv kan følge med! Noget helt andet er at jeg oplever træningen på en lidt ny måde – jeg har altid elsket det, slappet af i det og træning er bare en del af min personlighed – hvis du forstår. Det jeg prøver at sige er, at ved ikke at kunne træne i 6 måneder har gjort at jeg den dag idag nyder det på en lidt anden måde. Det er virkelig en del af mig, men jeg kan “mærke mig selv” meget mere i det, kroppen, sindet og glæden. Tror lidt det har været lærerigt at få det “taget fra mig” og komme igen på ny. Jeg fortryder ikke et sekund at jeg gjorde det, også selvom jeg godt kunne have undladt sygeperioden, da det ikke var livstruende, men at jeg nu kan mærke at min krop har det 100% godt og jeg ikke skal lukke af for noget, der ikke funker optimalt er vidunderligt! Jeg kan forstå at det kan være en ordentlig tur med den operation og jeg har jo ikke forstand på det der er i vejen med dig, men vil bare gerne prøve at sende lidt positivt til dig efter de tilbagemeldinger der er kommet (som også er gode, da de har oplevet din situation).
  Ved ikke om du kan bruge det jeg skriver til noget, men jeg håber det bedste for dig :)

  Venligst Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Maria.
   Tak for din besked, den er helt sikker værd at tænke på :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du sixpack