In love with Victorias Secret

Tanker om sundhedstrenden

Skærmbillede 2014-11-30 kl. 12.00.55

Fitness, kylling og proteinpulver…. De sociale medier flyder med det. Fitnesscentrene er proppet og skyren bliver revet ned fra hylderne. Der findes utallige sundhedskurer, og flere og flere springer på sundhedsbølgen. Selvfølgelig synes jeg, at det er super fedt at danskerne tænker over deres sundhed. Men har det nu også taget overhånd? Gør folk det for deres eget helbredsskyld eller gør de det for at være med på moden?

Jeg har længe gået og været lidt træt af sundhedsbølgen. Og ja det er pisse dobbeltmoralsk af mig. For jeg elsker at træne og jeg elsker kylling med bønner. Jeg ved ikke helt præcist hvad det er, jeg er træt af? Det er svært for mig at sætte ord på det? Jeg følger rigtig mange sundheds/fitnessfreaks på instagram. Og hold nu op hvor instagram flyder med overnight proteingrød, skyr med bær, proteinpandekager og træningsbilleder. Igen… Jeg gør det jo selv. Der findes virkelig mange fitnessbloggere, og jeg er bare én i mængden. Nogle gange kan det godt virke lidt sådan “Hvem får flest likes?” Hvem tager det flotteste billede af deres morgenmad?” “Hvem finder først på noget nyt?” osv. osv. Det skal lige siges, at jeg ikke blogger for, at tjene penge, og jeg blogger heller ikke for at være den bedste. Jeg blogger og instagrammer fordi jeg synes det er virkelig hyggeligt, og dermed også dejligt at kunne inspirere andre. Selvfølgelig er det da skønt, når man bliver anerkendt for ens “arbejde”, hvis man kan kalde det det. Det giver lysten til, at fortsætte.

Nogle dage har jeg virkelig lyst til at slette min instagram, slette min facebook, slette min blog. Men jeg elsker at blogge og jeg elsker at stene instagram. Hvorfor er det så lige, at jeg får denne her følelse nogle gange? Jeg ved heller ikke hvor jeg vil hen med dette indlæg. Måske havde jeg bare brug for, at komme ud med det?

Er jeg virkelig den eneste, der er ved at blive kvalt i sundhedsbølgen?

cecilielange_signatur

7 kommentarer

 • Jeg har det på præcis samme måde og det er jo netop pisse dobbeltmoralsk når man selv er en del af det! Jeg tror det handler om at finde sin egen balance og ikke stresse alt for meget over hvad de andre gør, men det er svært når man selv bliver suget ind i den verden – kender det jo alt for godt selv! Godt emne Cecilie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kære Cecilie.
  Jeg kan også nikke genkende til dét som du skriver. Jeg har ikke en blog og tager ikke billeder af min træning eller mad. Jeg har ikke engang en smartphone og bruger derfor instagram og besøger blogs på min Mac. Selvom jeg derfor måske ikke kan betegnes som en lige så stor del af “det”, så kan jeg også brække mig lidt. For hvis en blog poster et indlæg om løbetøj til vinteren og to andre gør det samme senere samme dag, så bliver det hele bare lidt ligegyldigt – eller upersonligt. Specielt hvis vedkommende er sponsoreret af det mærke, som der ligges løbetøj op af. Men hvis jeg var blogger og en lavede et indlæg om løbetøj ville jeg måske også tænke: Ej en god ide – jeg vil også gøre det.
  Noget andet er hashtags på instagram. Jeg elsker dem som laver originale sjove hashtags, men når fit, fitness, fitfam, healthy, no sugar, minbalance og så videre bruges i flæng og ved hver post så bliver det også ligegyldigt. Det er ikke for at kritisere bloggere, men mere den verden som er omkring det. Skal vi alle sammen skrive det samme, spise det samme og poste det samme?

  Det kan godt være, at du er dobbeltmoralsk, men jeg har altid sagt: Moral er godt, dobbeltmoral er bedre ;-)
  Jeg er også dobbeltmoralsk, for jeg bliver ved med at tjekke instagram og lignende, selvom jeg kan være ved at brække mig over det!

  Jeg håber, at du klarer denne hårde periode. Hvis det var mig ville jeg græde hele tiden og føle mig fed, klam, blive deprimeret og snerre af alle mennesker i min nærhed, så jeg kan godt forstå, hvis du er MEGET træt af det.

  Det blev en længere besked :-)

  Mvh. Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Signe. Tak for din lange besked :D . Bloggere bliver af og til inspireret af hinanden, oftest ubevidst, så kan sagtens forstå at det er super irriterende at læse “de samme indlæg”.. Men ja, jeg giver dig helt ret. Nogle gange tænker man bare “fuck det, jeg æder mig tyk og fed i stedet for” haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Thy

  Jeg er fuldstændig enig med dig!
  Det er blevet en kæmpe trend og det er jo fedt at folk er blevet grebet af den fremfor at størstedelen af befolkningen f.eks. synes at det er smart at ryge eller andre ‘usunde’ ting. Jeg er helt med på trenden men vil nu alligevel sige at jeg ikke er ‘hoppet’ på trenden da jeg altid har trænet og spist sundt af ren lyst. Men ja, jeg poster og prædiker også om de ovenstående ting men til tider er jeg ved at brække mig over det og tænker nogle gange, ‘Nu holder jeg en Insta pause i en uge’ og den holder virkelig ikke længe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Dejligt dejligt dejligt at høre! Jeg har altid prioriteret træning og sund kost højt. Ikke på jeg-spiser-proteinpulver-og-har-en-professionel-træningsplan måden, men det har længe været et undværligt energiboost i min hverdag. Fitnesscenteret var dér, jeg kunne koble af, mens mine veninder gik til dans, sang eller håndbold. Men i dag bliver man jo nærmest kigget skævt til, hvis man ikke har et fitnessmedlemsskab, og på en eller anden måde, føler jeg bare, det har ødelagt det, jeg elskede så højt. For selvom jeg er slank og i god form, kan jeg ikke squatte 70 kg og spiser altså helt almindelig sukker- og fedtholdig kage, hvis jeg har lyst. Men det er som om, den utrolige overeksponering af træningsbilleder og proteinopskrifter bare er så altoverskyggende, hvorend man kigger hen, at jeg ikke kan undgå at få dårlig samvittighed og føle, jeg ikke er sund nok. Jeg droppede på et tidspunkt at følge alle fitnessblogs og -instagramprofiler, men som I kan se, lykkes det jo ikke helt. Jeg elsker stadig træning, fitness, bønner og hytteost, jeg holder af at læse om det, mens det også glæder mig, at flere og flere deler denne interesse. Men samtidig er jeg virkelig også ved at kaste op over det (i mine øjne) overdrevne fokus, der i øjeblikket er på sundhed, så det var skønt at høre, jeg ikke er den eneste, der går med denne forfærdelige ambivalens hele tiden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sjovt nok valgte jeg at slette en del fitness relaterede profiler på IG som jeg fulgte af den simple årsag – det du lige har beskrevet..!!! Følger stadig lidt blogge og profiler på IG, men det er nu kun få og kun nogle hvor jeg føler og har et indtryg af træner mm fordi det er en del af deres personlighed! Syns virkelig man kan mærke kæmpe forskel på folk der gør det fra naturens side og på dem der gør det for at være med på “moden”…! Så tak for lige at kunne komme ud med det her hos dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er slet ikke alene!
  Jeg kan bare sige at læse din text her var lige som at læse mine egne tanker..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

In love with Victorias Secret