Spar op til 60 % på Kari Traa

Rejseguide: Thailand del 1

T7

Jeg elsker at rejse. Faktisk bruger jeg stort set alle mine penge på det. Jeg vil meget hellere bruge mine penge på oplevelser end materielle ting. Og jo, jeg elsker tøj, sko og tasker. Men jeg vil hellere en tur til Thailand, end at købe en dyr taske.. Jeg har besøgt Thailand de sidste to vintre…OG JEG ELSKER DET. And guess what. Jeg rejser igen til februar ;). Jeg vil forsøge at lave en lille rejseguide med tips til hoteller, restauranter og udflugter. Første år besøgte vi Dubai, Bangkok, Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan. Året efter besøgte vi Phuket og Phi Phi (mere om det i del 2) Hvis I har flere spørgsmål, er i meget velkommen til, at smide en kommentar :-)

Kan det bedst betale sig, at booke fly og hotel seperat eller gennem et rejsebureau ?

Det er meget forskelligt. Det afhænger af rejsens længde, hvor i Thailand man vil hen, og hvor mange øer/byer man vil besøge. Hvis man skal være afsted i mere end to uger kan det oftest bedst betale sig, at booke det seperat. I år har vi dog valgt at booke en kombinationsrejse gennem Star Tour. Her kunne vi få direkte fly, hotel (2 forskellige), morgenmad og transfer for 9000 DKK pr. person. Det er rimelig billigt trods det er direkte fly.

Her kommer lidt tips til Dubai, Bangkok, Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan

Dubai:

Vi bestilte flybilletter til Bangkok t/r via Dubai for 4600 kr. hver. Det er en rigtig fin pris. Vi havde 24 timer i Dubai, som vi udnyttede fuldt ud. Vi havde booket en enkelt overnatning på Melia Dubai. HOLY… Et lækkert hotel. Det lå et lille stykke fra The Palm og Dubai Mall, men det gjorde ikke noget. Jeg tror det tog ca. 15 min. i en taxa. Desværre var der sandstorm i de 24 timer vi var der, så dagen blev brugt i Dubai Mall. Husk ekstra lommepenge hvis I har en mellemlanding i Dubai (der er virkelig mange lækre butikker). Det er forholdsvis dyrt at leve i Dubai, så det skal man lige huske at have i baghovedet inden man tager 24 timer i Dubai.

T1

Bangkok:

Vi havde valgt at bruge tre dage i Bangkok, da vi gerne ville opleve det “rigtige” Thailand. Vi ville gerne være en smule kulturelle, så det ikke kun blev solbadning ;). En taxa fra lufthavnen til “byen” koster omkring 500 DKK (mener jeg) Jeg kan desværre ikke huske hvilket hotel vi boede på, men der er 1 mio. hoteller i Bangkok, og det er billigt. Vi brugte dagene på at sejle til floated market, besøge Grand Palace og Bangkoks store weekendmarked. Alt sammen er must når man besøger storbyen.

Vi kunne ikke være i Bangkok uden at besøge den berømte Backpacker gade Khao San Road, og hold nu op der var gang i den. Jeg kan anbefale at spise fra de små “gadekøkkener” , det er virkelig velsmagende og billigt. Jeg mener at en portion stegte nudler med kylling og grønsager kostede omkring 10-15 kr. Vi kom primært rundt i Bangkok med Tuk Tuk, det var billigt og nemt. Vi havde desværre ikke tid til shopping. Men jeg har hørt at Bangkok skulle have nogle vilde shoppingcentre (hvor man faktisk kan købe ÆGTE varer) ;)

Tip. Husk “lange” bukser når i besøger Grand Palace

T2

T3

Koh Samui:

Der er mange måder, at rejse rundt i Thailand på.  Mange backpackere vælger bus og tog fordi det er billigt. Desværre havde vi kun 3 uger, og valgte derfor at flyve. Vi fløj med Bangkok Airways fra Bangkok til Koh Samui, det var en smule halvdyrt, men det gik hurtigt. Vi boede i byen Bophut, som er en lille smule nord fra Chaweng. Desværre havde vi kun 4 dage på øen, så det var begrænset hvor meget vi kunne nå. Vi nød solen på Chaweng beach og fik shoppet en smule. Jeg kan anbefale at leje en scooter, så man selv kan kører rundt og udforske øen. Vær dig opmærksom på, at nogle udlejere snyder og beholder ens pas!! Vi lejede en scooter gennem hotellet, det virkede for os mere sikkert :)

T11

 

Koh Tao:

En af mine absolut ynglingsøer i Thailand. Vi sejlede dertil fra Koh Samui. Det tog omkring 2 timer med hurtigfærgen. Vær opmærksom på, at KÆMPE bølger kan forekomme! Vi boede på Sairre Beach på det lækreste hotel/bungalow, Koh Tao Cabana . Så hvidt jeg husker var det rimelig peberet, men det kan anbefales hvis man vil ønsker et luksuøs ophold. Dagene blev brugt på dykning, afslapning og mere afslapning. Vi dykkede med Big Blue (det kan virkelig anbefales). Fra vores hotel fik vi en longtailboat til, at sejle os til den lille ø Koh Nang Yuan, som ligger 10 min væk fra Sairre Beach (se billedet øverst i indlægget). Alt i alt en lille hyggelig paradis ø. Det eneste man kan lave er, at slappe af og dykke. Stemningen her er ubeskrivelig :)

T5

T6

T14

Koh Phangan:

Vi valgte at besøge øen af én grund… FULL MOON PARTY… Vi sejlede fra Koh Tao til Phangan, det tog omkring 1 1/2 time med hurtig færgen. Vi boede 5-10 min fra den “berømte” full moon strand, hvilket var helt perfekt så man kunne vælte hjem i seng ;). Vi varmede op på dansker stedet Same-same. Her var en masse danskere og svenskere samlet. Det var virkelig en fest! Alle fortjener at prøve Full Moon Party. Det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet! Når det så er sagt, er Koh Phangan virkelig undervurderet. Naturen er SÅ smuk. Vi tog en endagstur til nationalparken “Angthon Marine Park”, Turen derud foregik i speebåd, det var ikke verdens sjoveste tur grundet mange STORE bølger. Men det er virkelig virkelig smukt. Hvis man er til det lidt vildere er det en “Wipeout” bane på øen. Det nåede vi desværre ikke, at prøve da vi først fandt ud af det dagen inden afrejse. Husk at booke hoteller og færger i GOD tid omkring Full Moon. Her bliver mange af de nærliggende hurtigt udsolgt.

T12

T9

 

Denne tur tog ca. 3 uger. Vi boede på lækre hoteller og sparede ikke på noget. Selve rejsen kostede omkring 12.000 DKK pr. mand (uden mad og lommepenge) Det kan sagtens gøres billigere, hvis man vil gå på kompromis med hotelstandarden. Hvis man er til thaimad, kan man leve billigt.

Hvis I har nogle spørgsmål, må i endelig skrive ! :)

 

 

 

3 kommentarer

 • Elizabeth Larsen

  Jeg elsker virkelig også Thailand! Men jeg må lige komme med en tilføjelse til Bangkok. Hvis I har betalt 500 Danske kroner for den tur, har de virkelig snydt jer. Vi betalte 500 Bath (omkring 100 kr) og der sagde vores guide, at vi havde betalt for meget. På turen hjem da vi skulle i lufthavnen igen endte vi med at betale 300 Bath. Når man er i Bangkok og vil rundt med taxi, er det vigtigt at man siger til dem, at de skal bruge taxameter inden man sætter sig ind i taxaen :) Det sparer man meget på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Hejsa. Jeg står og skal til Thailand snart, og vil lige høre om hvor og hvornår I købte færgebilletter? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Vi købte færgebilletterne dernede. Det er dejligt nemt at købe dem dernede. Man kan ofte gøre det via hotellet hvis i er tryggest ved det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar op til 60 % på Kari Traa