Sommerklar #2

Få råd til flere rejser

 photo IMG_3419_zpsy3blstzx.jpg

Gennem de seneste fem år har jeg fået masser af kommentarer fra venner og bekendte omkring min store rejselyst. Mange stiller spørgsmål tegn til hvorfor jeg har råd til så ”mange” rejser.  Nu synes jeg ikke selv at jeg rejser meget. Det seneste par år er det ”kun” blevet til to rejser årligt. Men det er fordi, at det har været lidt længere og dyrere rejser. Jeg har altid rejst meget, og jeg har været så heldig og privilegeret at have nogle forældre som har haft mulighed for, at sende både min søster og jeg af sted på træningslejre i Canada flere år i træk. At rejse giver med glæde og ro i sindet. Jeg elsker at rejse og vil meget hellere have oplevelser end materielle ting. Det er forskelligt hvordan folk prioritere deres penge. Nogle går måske i byen hver weekend, har flere ugentlige kaffedates med veninder på caféer og shopper amok hver gang der går løn ind på kontoen. Jeg gør ingen af delene, eller jo jeg går da ud, tager på café ture med veninderne og shopper, men det er bare ikke så ofte.

 photo IMG_2582_zpsjk0rcstu.jpg

Jeg prioritere at have råd til lækre ferier frem for, at smutte på ugentlige café ture og shoppeture. Jeg overføre en fast sum penge til en rejseopsparing hver måned, som gør at jeg har rig mulighed for at rejse. Måske lyder jeg som en kedelig type, der aldrig har det sjovt med veninderne. Det vil jeg bestemt ikke mene er tilfældet. Når jeg er sammen med veninderne ses vi oftest til frokost og middag og hyggeaftener i private omgivelser eller til træning. Det er faktisk begrænset hvor meget jeg shopper hjemme i Danmark. Jeg køber oftest kun enkelte items, men når jeg er på ferie går jeg ALL IN! Selvfølgelig har jeg flere penge af gøre med efter jeg har fået fuldtidsjob, men det er altså også muligt at have råd til rejser selvom man er på SU, det handler om prioritering :)

 photo IMG_1316_zpsstyt8spl.jpg

 photo 792380_10151411797738497_1301777916_o_zpsigp21qut.jpg

 

Et godt tip til, Jer der gerne vil ud og rejse men har svært ved at spare op.

 1. Planlæg din rejse i god tid. Det er oftest billigere at bestille et par måneder i forvejen
 2. Opret en opsparingskonto.
 3. Køb flybilltten. Hvis du starter med at købe flybilletten et par måneder før, virker det ikke så voldsomt som at købe alt på en gang
 4. Søg alternativer. Jeg bruger rigtig lang tid på at finde gode priser på forskellige sites. Der er oftest gode tilbud hvis man tager sig tid til at finde dem

 photo 1918567_396340968496_6847762_n_zpse4slqt1y.jpg

 

 photo 424907_10151411696338497_924001904_n_zpssb0m0vlw.jpg

 photo 192883_10150281577293497_2031209_o_zpsztlb8nqq.jpg

 photo 135897_10150093020078497_4351041_o_zpsunumeavn.jpg

 photo 415187_10150930921978497_1219098829_o_zpszsa8c1qh.jpg

 photo 45694_440938938496_7300723_n_zps1yuao0zy.jpg

 

9 kommentarer

 • Super godt, fornuftigt og brugbart indlæg! :)
  Kh The A-Way!
  https://theawayblog.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Cecilie. Godt indslag som du har skrevet om at prioritere. Det samme gør kæresten og jeg. Lige nu er jeg på Koh Lipe efter jeg læste dit indslag. Vi havde planlagt turen til Thailand og besøge nogle nye steder hernede.
  Koh Lipe er virkelig fantastisk. Vandet er ligesom på postkort.
  Lige nu sidder jeg i en strandstol på sunrise Beach og nyder udsigten.
  Denne ø er meget bedre en Phi phi Island. Snart tager vi videre til krabi og besøger muligvis Koh lanta,
  Tak for inspirationen.

  Med venlig hilsen
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Anne
   Tak for din besked. Nøj hvor lyder det bare dejligt, jeg bliver lidt misundelig :D Rigtig god ferie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Cecilie. Super gode forslag – er der nogen af dine veninder som bliver sure over dine valg med hensyn til opsparing? Og træner du når du er på ferie ? <3

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Mange tak :) Ja jeg var yngre kunne de godt stille spørgsmåltegn, hvorfor jeg ikke lige havde råd til en ekstra bytur, men ellers ikke nej :)
   Alt efter hvor lang tid jeg er afsted og hvor i verden jeg er, laver jeg altid et eller andet aktivt, men det er ikke altid at jeg har mulighed for styrketræning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Cecilie,
  Virkelig godt indlæg! Mig og kæreste køre samme livsstil. Det har lykkedes mig at presse to ferie ind til vinter, én til Paris og den anden til Californien. Glæder mig :D Der er ikke noget bedre end at rejse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vini

  Hej Cecilie,
  Det er et godt indlæg, du har fået skrevet! Jeg har selv blevet enig med mig selv, om at jeg vil bruge mine penge med omhu så der er plads til flere rejser :)! Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvordan du gør med flybilletter. Er der nogle specifikke selskaber du foretrækker frem for andre fordi de er billige eller er det bar meget tilfældigt gang for gang ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Vini

   Mange tak. Alt efter hvor jeg skal hen i verden, søger jeg på mine favoritselskaber. Hvis jeg skal øst på søger jeg priser hos Emirates og Qatar, jeg bruger for det meste deres “lavpriskalender”, så kan jeg se hvilke dage det er billigst at rejse på. Skal jeg rundt i Europa, synes jeg Norwegian er ganske ude mærket. Jeg har desværre ikke prøvet dem på de lange ture :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerklar #2