Crazy Tights

Når man hader sit studie

 photo demotivation.us_FUCK-THIS-SHIT-Ill-be-a-stripper_130667230646_zps83h9kgwi.jpg

Jeg har i løbet af det sidste halve år fået en del henvendelser vedr. mit HD studie. Til Jer, der ikke ved det så læser jeg HD i økonomistyring og procesledelse på CBS ved siden af mit fuldtidsarbejde. Jeg har i mange år vidst at jeg gerne ville læse en HD fordi man får den praktiske del indover. Jeg har altid godt kunne lide at studere, så hvorfor ikke fortsætte hvis man godt kan lide det? Èn ting har jeg lært. Der er STOR forskel på, at være fuldtidsstuderende og HD-studerende! Da jeg i sommers startede var jeg virkelig opsat på at den her nailede jeg med gode karakterer (Nu er jeg altså ikke 12-tals typen, jeg skal kæmpe for de gode karakterer). De første tre uger knoklede jeg for at læse alt og lave gode noter. I de tre uger havde jeg mildest talt ikke noget liv. Jeg havde ikke tid til andet end arbejde, læse og sove. Derfor måtte jeg gøre op med mig selv om det var sådan jeg ville fortsætte, eller om jeg bare ville klare mig igennem HD’en uden høje karakterer men så have et liv. Jeg valgte det sidste. Selvom at jeg sjælendt læser til undervisningen er det stadigvæk tidskrævende. Der er tværfaglige gruppeopgaver, undervisninger og vejledninger, der skal passes.

Jeg synes at hårdeste er det psykiske pres. Det stresser mig at gå til eksaminer man ikke føler sig ordentlig forberedt til. Jeg bryder mig virkelig ikke om, når jeg ikke er ordenligt forberedt. Jeg kan tydeligt huske et episode i 8. klasse, hvor jeg en dag havde så mange lektier, at jeg ikke kunne nå dem. Jeg brød fuldstændig sammen, og havde på ingen måde lyst til, at tage i skole uden at være forberedt. Min mor måtte trøste mig og fortalte, at man ikke kunne være perfekt på alle områder, og at det var helt okay. Det er simpelthen fysisk umuligt for mig at være superwoman.. Det piner mig at jeg ikke kan være ”perfekt” på alle områder. Jeg hader når jeg ikke kan gå helhjertet ind i nye projekter…. Jeg bryder mig virkelig ikke om mit studie, det stresser mig. Det er en evig dårlig samvittighed hver gang jeg sætter mig i sofaen for at slappe af. Har jeg virkelig lyst til, at gå og være ”stresset” i det et helt år mere? Jeg ved egentlig slet ikke om det er noget for mig.. Jeg ved ikke helt hvad jeg vil på længere sigt.  Lige nu prøver jeg bare at holde ud og komme igennem.

Eks. På en dag som HD studerende

06.30 Står op, spiser morgen etc.

07.30 Cykler på arbejde

08.00 Arbejder de næste syv-otte timer

16:30 Cykler til CBS

20:15 Færdig med undervisning – Cykler til træning

21:00 Jeg kan lige nå en times træning inden sengetid

23:00 GODNAT

 

Hvis der er nogle af Jer, der overvejer et HD studie, så håber jeg ikke at jeg har skræmt nogle. Det hele er hvad man gør det til. Det er bare mig, der ikke er så god til at gøre ting halvt. :) Er der nogle af Jer, der har det på samme måde me Jeres studie???

cecilielange_signatur

7 kommentarer

 • JuLie

  Det lyder som de fleste af mine dage – med børn! Så har man nemlig en ligeså travl dag, og sommetider skal man klare det på nul timers søvn – og der er ingen afslapning i weekenden heller. Og mine unger står op alle dage kl.6. Såeh HD eller børn – same same

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Nu synes jeg ikke helt børn og HD kan sammenlignes. Mine dage er lange, ligesom når man har børn ja. Men det er mere alt læsningen op til eksamen der er presset :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det rart at læse og finde ud af man ikke er den eneste der har det på den måde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Cecilie
  Øv hvor lyder det trist! Jeg har selv været der, og blev færdig med HD i 2013 efter en lang kamp, hvor mine egne forventninger til mig selv, gav mig dårlig samvittighed hver eneste gang jeg ikke sad foran bøgerne så snart jeg kom hjem fra arbejde. Jeg havde det lidt ligesom du beskriver, jeg var dog ret glad for de fag jeg havde, det hjalp mig en del. Nu bor jeg ret tæt på både mit arbejde og universitetet, og prøvede altid på lige at nå hjem og slappe af en halv times tid inden jeg kørte til undervisning og få lid ro på.
  Er det vigtigt for dig at gennemføre på normeret tid? Ellers kan du måske starte med at tage de fag du er mest motiveret for, og så bare bruge lidt længere tid, men så til gengæld have lidt mere fritid.
  Selvom det er to år siden jeg blev færdig, glæder jeg mig stadig over, hver eneste weekend, at jeg bare kan gøre lige hvad jeg har lyst til. Jeg husker tydeligt hvordan jeg brugte hele påsken 2013 på at transskribere interviews til min afhandling, mens alle andre besøgte familie, var i sommerhus, gik i byen osv. Men det var det hele værd for mig, og jeg er så glad for at jeg gennemførte!
  Måske er det et spørgsmål, om du hader studiet eller studieformen, hvis det er det sidste, med aftenundervisning et par gange om ugen, er det vel noget du kan tale med studievejledningen om – de har helt sikkert hørt den slags før:-)
  Uanset hvad hepper jeg på dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Lise

   Tak for din kommentar. Mange tak :) Jeg tror det er den evige dårlig samvittighed jeg hader mest, og det at tiden til at gøre det rigtig godt ikke er der. Det vigtigste for mig er at gennemføre. Så jeg håber virkelig at det næste års tid går hurtigt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Wow et program! Forstår godt at du føler dig lidt presset… Jeg hader selv når jeg ikke får et pusterum i løbet af dagen, og har et fuldt program fra morgen til aften. Har nogle gange dage, hvor jeg er på studiet og skal arbejde direkte bagefter til om aftenen. De dage synes jeg er hårde. Hænger dit arbejde om dagen sammen med din HD? Eller ville det være muligt for at skære lidt ned….? Respekt for at du også får trænet!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Ja nogle gange er det lidt presset. Men HD er noget jeg selv har valgt, så jeg må bare tage mig lidt sammen og håbe på at det kommer mig til gode senere hen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crazy Tights