Økologiske kyllingepølsehorn

Det fortryder jeg…….

Skærmbillede 2015-06-27 kl. 13.46.02

Dette er et personligt indlæg, som har været undervejs i flere uger.
Egentlig har jeg været lidt i tvivl om jeg ville udgive det ej, men eftersom mange unge mennesker er blevet studenter i disse dage, synes jeg lige at jeg ville give dem et godt råd med på vejen….

Jeg har altid været meget målrettet. Dette stammer helt tilbage fra min barndom og min tid som badmintonspiller. Ikke kun i badmintonhallen var jeg målrettet, dette gjaldt også i skolen. Jeg lavede altid mine lektier, kom til tiden (helst 20 min. Før), og ja… Man skulle helst ikke kunne sætte en finger på mit arbejde.

I mange år troede jeg egentlig bare, at jeg skulle på gymnasiet (for det gjorde alle andre jo). I 10. klasse blev jeg heldigvis klogere. Jeg blev introduceret for HHX, og var ikke i tvivl om at jeg passede perfekt til det. Hvor fedt var det lige at Fysik og Kemi blev skiftet ud med afsætning og virksomhedsøkonomi??? Jeg havde nogle fede år i gymnasiet, hvor jeg heldigvis lærte at give mere slip – Desværre fik jeg slem kyssesyge OG piskesmæld , som gjorde at jeg måtte stoppe med badminton – Men det betød at der blev væsentlig mere tid til byture og veninder.

Mine forældre har altid ønsket det bedste for min søster og jeg. Og de har altid anbefalet os ikke at tage sabatår mellem gymnasiet og videregående, fordi de mente at ét sabatår blev til mange. Derfor overvejede jeg faktisk aldrig et sabatår. Jeg var derfor fast besluttet på at gå igang med en videregående uddanelse lige efter HHX. I år er det 6 år siden, at jeg blev student. Året efter søgte jeg ind på Marketing Management, da jeg virkelig fandt markedsføring interessant (og samtidig var jeg virkelig god til det) Desværre var dette studie ikke optimalt, da vores lærer ikke kunne snakke ordentlig engelsk og fagligheden var lav. Efter første år valgte jeg, at tage finansøkonomstudiet i stedet. Det fortryder jeg på ingen måde, da vi havde en masse spændende fag samt praktikperiode. Planen var hele tiden at jeg efter min finansøkonom ville læse en HD, da jeg var vild med kombinationen af studie og erhvervserfaring. Jeg havde virkelig travlt med, at komme ud og være voksne.

De sidste par år er det virkelig gået op for mig, hvor meget jeg egentlig fortryder jeg ikke tog det skide sabatår. Jeg er overbevidst over,  at unge der rejser udenlands i deres sabatår virkelig lærer meget om sig selv. Jeg er sikker på at det modner på en helt anden måde end at være herhjemme. Jeg sidder som 25 årig og føler at der mangler noget… Nemlig oplevelser. Jeg ved godt, at jeg måske rejser mere end de fleste, men det der med at være ude på 3-12 måneder er virkelig noget jeg godt kunne tænke mig. Desværre er det bare nemmere sagt end gjort når man sidder med lejlighed et fuldtidsarbejde, som man faktisk er rigtig glad for. Det hele havde været lidt nemmere i en alder af 19 år, hjemmeboende og uden forpligtigelser Måske får jeg nosset mig sammen til at rejse ud i verden med min kæreste i længere tid….. Some day! Indtil da må jeg knokle med HD og arbejde.

Jeg håber virkelig, at alle Jer der er blevet studenter disse dage, tænker over hvad I vil med Jeres liv. Husk at I skal arbejde til i er 70. I har hele livet foran Jer… I har ikke travlt :)

cecilielange_signatur

4 kommentarer

 • God opfordring, Cecilie! Jeg har heller aldrig fortrudt mine to sabbatår, og undervejs på uni er det også blevet til fire måneders rejse i efteråret, da jeg var deltidsstuderende. Nu tager jeg så orlov igen for at komme ud i verden – vi er nok lidt besatte af at rejse, i hvert fald så meget at lejligheden nu er solgt ;) Haha.
  Kan det i øvrigt passe at du var med til BD-middagen i onsdags? Jeg fik slet ikke hilst på særligt mange, men kunne kende nogle enkelte ansigter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Nu har jeg fulgt lidt med på Jeres blog. Det lyder skønt! :D – Jeg er kun en lille smule misundelig ;-)

   Jo, jeg var der i onsdag. Jeg fik desværre heller ikke hilst på så mange andre, end dem jeg kendte. Hvor sad i henne? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er både skønt og vildt :D :O

   Jeg tror måske jeg mødte dig på vej til toilettet så, haha :joy: :joy:

   Vi sad til venstre for døren når man gik ned af trappen udefra (der hvor Wafande sang fra). Vi kendte nærmest ingen, så det var lidt nervepirrende, men det endte da med at blive en hyggelig aften :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Det kan sagtens passe. Jeg sad lige på den anden side ad trappen :D
   Jeg håber da at vi løber ind i hinanden en anden dag.

   Rigtig god tur. Jeg glæder mig til at følge med i Jeres rejse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologiske kyllingepølsehorn