Sommerklar uge 3 - Trænings + madplan

Laktose intolerant?

Der er nogle af Jer, som har bemærket at min skyr er skiftet ud med laktosefri yoghurt i min nye madplan. Der er derfor også blev spurgt til hvorfor. Sagen er den, at jeg de sidste par uger har fået virkelig oppustet mave og kvalme efter indtagelse af større mængder skyr og mælk. Jeg tror derfor måske, at jeg kan være laktose intolerant? Jeg er ikke blevet testet endnu, men jeg kan sagtens spise en skive ost eller andre mælkerige produkter i små mængder, uden at blive dårlig. Det er kun i store mængder min mave reagere. Derfor har jeg besluttet mig for, at skifte min skyr ud med laktosefri yoghurt og mælken ud med vand (i hvert fald for en periode) Allerede efter en uge uden skyr og mælk har min mave det MEGET bedre.

Jeg er blevet ret stor fan af Aplo’s og Naturli’s produkter. Det er dyrt ja, men hellere betale lidt mere for at mavsen har det godt ;) Produkterne kan købes hos de fleste supermarkeder.  Dog kan jeg godt mærke at Alpo’s yougurt ikke mætter ligeså som skyr, da det ikke er ligeså proteinrigt – Men så må jeg få mine proteiner gennem andre kilder.

Er der nogle af Jer, som er intolerante overfor laktose? Hvis I har nogle gode fif, vil det være skønt hvis I vil dele ud af dem :-)

Nu vil jeg smutte til en times reformer træning. Derefter skal jeg ind og besøge min venindes lækre butik “OH.SO” på Frederiksberg – Måske jeg kan finde lidt lækkert til ferien? ;-)  Rigtig god weekend.

Skærmbillede 2015-08-08 kl. 07.35.34

cecilielange_signatur

8 kommentarer

 • Anna

  Hej Cecilie :-)
  Min søster kan ikke tåle laktose, og jeg har også problemer med min mave engang i mellem. Vi bruger fåreyoghurt istedet for almindelig yoghurt og som alternativ til mælk bruger vi sojamælk.
  Som alternativ til smør bruger vi plantemagarine.
  Det hele fungerer super godt og man kan sagtens erstatte mælkeprodukterne med disse ingredienser når man bager og laver mad.
  Håber du kan bruge det til noget :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg oplever selv problemer når jeg spiser mælkeprodukter, men er heller ikke blevet testet. Men kan mærke det gør en forskel når jeg spiser laktosefrit Der er mindre laktose i fede produkter, som ost og smør, så derfor kan du spise dem uden de samme problemer, som ved mælk og yougurt Håber du finder løsninger, der fungerer for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Er du opmærksom på at alpros produkter er propfyldt med sukker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Ja, desværre :-(. Men ville hellere have lidt sukker end ondt i maven. haha. Det er selvfølgelig ikke en holdbar løsning i længden, men i de sidste par uger har det fungeret helt fint.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du kan få rigtig mange laktosefri produkter i alm. Supermarkeder. Mælk, fløde, yoghurt, ost osv. Og det smager rigtig fint:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie Rosenkilde

  Hvis det kun er når du spiser store mængder så er du ikke allergisk overfor det – du ville ikke være i tvivel, hvis det er – så ryger det ud af begge ender :grin:

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerklar uge 3 - Trænings + madplan