Laktosefri Blueberry Bowl m. topping

5 ting jeg vil blive bedre til i 2016

Godmorgen, og rigtig godt nytår :-)

Rigtig mange af Jer, vågner sikkert med ondt i håret efter en festlig nat. Jeg har haft en lidt anderledes nytårsaften. Jeg valgte at smutte væk fra København, op til det Nordsjællandske. Nytår har aldrig rigtig sagt mig noget, jeg synes oftes at det er en aften med alt for høje forventninger. De fleste af mine veninder, tager nemlig i byen, og ærlig orker jeg ikke det der “byræs” nytårsaften, så hellere en god privatfest med de nærmeste. Stod det til mig, blev det fejret på en strand i Thailand ;-) Nu lyder jeg helt sikkert som en gammel, kedelig kone, men det vil jeg bestemt ikke mene jeg er. Jeg tager revanche til den store Bloggers Delight fest i slutningen af januar!

Med hensyn til nytårsfortsætter har jeg det lidt ambivalent. Jeg synes det er super fint, at have mål, men jeg synes ikke man behøver at vente på et nyt år, førend man kan sætte mål.   Jeg har selv nogle ting, jeg rigtig gerne vil blive bedre til. Der er selvfølgelig rigtig mange steder, jeg gerne vil forbedre mig. Men jeg har udvalgt de fem vigtigste – og faktisk er ingen af dem træningsrelateret.

 

1. Bruge mere tid med mine veninder og familie:

Jeg vil til tider, betegne mig selv som introvert. Jeg har derfor ofte brug for, at hive stikket ud og slappe af helt for mig selv. Hvis jeg for eksempel har alt for mange aftaler i løbet af en uge, bliver jeg helt træt bare ved tanken. Med et fuldtidsarbejde og HD-studie, er der ikke altid super meget fritid. Dengang jeg var fuldtidsstudrende, var jeg virkelig godt til, at få set veninder, holde store middage og fester, desværre er overskuddet faldet en smule. Men jeg skal simpelthen blive bedre til, at sætte noget tid af til familie og veninder.

 

2. Rydde op efter mig selv. 

Min kæreste er ved, at gå ud af sit gode skind nogle gange (undskyld skat) Når man ikke er hjemme, roder man bare mere… Kender I ikke det? Når jeg har tøjkrise om morgenen, tømmer jeg halvdelen af mit skab, smider tøjet på gulvet, og pludselig har jeg travlt med, at komme ud ad døren… Story of my life ;-) Det er egentlig lidt mærkeligt, for jeg HADER rod. Jeg vil virkelig anstrenge mig, for at gøre et forsøg.

 

3. Spare op til andet end ferie 

Som i måske har lidt her, er jeg virkelig god til at spare op til mine ferie. Bare i år har jeg brugt 60.000 kr. på ferier (SKØNT). Men jeg skal virkelig blive bedre til, at spare op til fremtiden, så jeg tror desværre at der må skæres i  2016’s feriebudget.

 

4. Kvalitet frem for kvantitet

Jeg er blevet bedre til det i  2015, men ikke godt nok. Når jeg shopper, skal jeg blive bedre til, at købe lidt med godt.  Dette gælder også madvare. Jeg vil forsøge at købe så god kvalitet så muligt, og helst økologisk når pengepungen tillader det :-)

 

5. Gå offline

Jeg skal blive bedre til, at være i nu’et, uden at have snotten i telefonen. Jeg går helt sikkert ikke glip af noget, ved at slukke mobilen en enkelt aften.

 

Nu vil jeg smutte ud, og løbe årets første tur med min kæreste og svoger.

GOD 1. JANUAR :-)
 photo IMG_4995_zpsbkosiwui.jpg

cecilielange_signatur

1 kommentar

 • Marianne Winther

  Altså.. JEG tror… At hvis de der nytårsfortsætter skal blive til noget, skal du sætte dig ned en aften og reflektere over, HVORDAN du vil gøre det :-) Af hvad jeg læser, har du af 4 ud af 5 bare skrevet, hvad du vil, og hvorfor det ville være godt at blive bedre til det, men ikke skrevet hvordan. Det er kun i det råd med økologi, at du skriver, at du vil være bedre til at købe økologi.. Hvis du fx vil være bedre til at bruge mere tid med venner og familie, hvordan vil du så gøre det? Er det en filmaften hver fredag-lørdag, du tænker, du vil arrangere, når du ikke har andre planer en weekend? Og hvordan vil du blive bedre til at rydde op? Rydde op ti minutter hver dag? Og så kan det godt være, at du efter noget tid finder ud af, at dit første forsøg med fx at rydde op ti minutter hver dag ikke fungerer, og så må du jo prøve med noget andet. Det er ikke dig den er gal med så, du har bare ikke fundet den løsning, der passer til DIG og din hverdag. :-)
  .. Jeg tror, det vil hjælpe dig, at du tænker lidt mere over, hvordan du vil gøre i praksis… Og så ville jeg
  måske fokusere på lidt mindre forsæt, og udskyde resten.. 5 “forbedringer” på en gang kan godt være lidt uoverskueligt tror jeg. Men måske kan du tage hul på nogle af de sidste forbedringer senere på året, så du alligevel ender med at have forbedret dig i slutningen af året :-)
  Håber det kan bruges :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laktosefri Blueberry Bowl m. topping