5 tips til løb i vinterkulden

Træningsmål for 2016

 photo IMG_5473_zpsac6mwk7b.jpg
Det er aldrig én dårlig idé, at have nogle mål. Mål hjælper os, med at forbedre os og holde os motiveret. Det sidste års tid har mine træningsmål været sløje. Alt min fokus har været på den skide fod. Til Jer, der ikke kender til min ”skade”, skyldes det en operation i achillessenen tilbage i november 2014, som jeg stadigvæk har mén fra. Men nu håber jeg simpelthen, snart på at jeg kan fungere optimalt igen. Jeg har naturligvis rigtig mange punkter jeg gerne vil forbedre mig på. I stedet for at have en masse halve mål som jeg ikke når, har jeg valgt tre specifikke mål, som alle burde være mulige at nå. Mine tre mål er:

 

1. Løbe 10 km. uden smerter i hælen/achillessenen

2. Kunne tage 5 pull ups

3.Tage 15 ”rigtige”  armbøjninger

Hvornår skal målene nås?

Senest 01.04.2016

Hvor er jeg i forhold til mine mål?

Jeg kan på nuværende tidspunkt løbe 3-5 km. Uden at få smerter min hæl.

Jeg kan på nuværende tidspunk tage ½ pull up

Jeg kan på nuværende tidspunkt tage 2 rigtige armbøjninger.

Hvordan vil jeg opnå dem?

Løb: For at skåne min fod mest muligt, vil jeg hverken løbe på pace eller puls. Jeg bliver (desværre) ned til, at lytte til min krop. Hvis min krop tillader mig, vil jeg forsøge at starte ud med løb 2 gange om ugen. De første 3-4 uger vil jeg holde mig til 4-5 km løb. Herefter vil jeg forsøge at øge distancen. Det er super frustrerende, at have så ondt når jeg løber.

Pull ups: Første step er, at jeg skal have mere styrke i min overkrop. Dette vil jeg få ved at træne kropshævningerne statisk og med elastik.

Armbøjninger: Min core, er på nuværende tidspunkt ikke stærk nok, til at holde min overkrop ”lige” når jeg laver armbøjninger. Derfor er det ikke nok, at jeg ”bare” laver armbøjninger i massevis.

Langsigtet mål: Drømmemålet er stadigvæk et halvmaraton til efteråret

Jeg har lavet et lille “program”, som jeg vil følge. Jeg håber det kan give inspiration. Vær dog opmærksom på, at dette program ikke er mit fulde træningsprogram.

Skærmbillede 2016-01-14 kl. 06.34.02

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tips til løb i vinterkulden