Forkæl din mor på søndag

Rejseguide til Dubai

IMG_6842

Så er jeg endelig klar med en lille rejseguide til Dubai. Det er en fantastisk by, hvor du har storby, strand og ørken samlet ét sted. Det tager kun 6 timer fra København og byder på varme temeraturer året rundt.

 

Hvordan kommer man hertil?

Der er rigtig mange flyselskaber, som flyver til Dubai. Jeg ville gerne flyve direkte, da jeg kun havde 5 dage. Emirates og Norwegian flyver direkte fra København. Det tager kun omkring 6 timer. Prisniveuaet er alt efter periode, afrejsedag samt hvornår man bestiller. Jeg bestilte først min billet én måned før afrejse og måtte betale 3800 kr. t/r med Emirates. Jeg kunne have fået det en del billigere, hvis jeg havde bestilt i bedre tid. Billetten med Norwegian kostede faktisk kun 2600 kr. t/r. Årsagen til, at jeg valgte Emirates var flytiderne og servicen. Man skal huske at Norwegians priser er uden bagage og mad.

 

Hvilket område skal man bo?

Der er forskellige områder i Dubai og afstanden er stor. Jeg giver mit bud på tre områder kan man bo i. Brug evt. Hotels.com til at finde hoteller.

Downtown: I downtown finder du blandt andet Dubai Mall og verdens højeste bygning. Der er gang i den og er perfekt hvis man skal på shoppeferie. Her får man en rigtig storbyferie.

Marina: Et super hyggeligt område, tæt på stranden med masser af restauranter. Charmen ved dette område er, at det er muligt at gå rundt til alt. Der ligger også et lille shoppingcenter som hedder ”Marina Mall” som har det mest nødvendige. Ellers kan man finde Mall of Emirates ca. 15 min. kørsel fra Marinaen. Ønsker man at besøge Dubai Mall tager det ca. 25 min. I bil.

The Palm: Ønsker man at trække sig lidt væk fra skyskraberne og den pulsrende storby kan man søge tilflugt på palmen. Det er netop her det berømte ”Atlantis” hotel ligger. Jeg har kun set det ude fra, og hold nu op hvor ser det bare vildt ud. Der er naturligvis tilknyttet et kæmpe vandland OG et akvarium til hotellet. Desværre er prisen også derefter. Nogle gange kan man dog være heldig at finde et godt tilbud på hotels.com

 

Hvordan er prisniveauet?

DYRT. Det er så vanvittigt dyrt at være i Dubai. I et supermarked koster én lille bøtte græsk yoghurt og én lille bakke blårbær omkring 80-90 kr. Prisen på én mango var 60 kr. Derfor kan det oftest betale sig at spise ude, da det simpelthen er så dyrt at handle. Prisniveauet på restauranterne synes jeg er meget lig København, måske en lille smule dyrere. Det er også begrænset hvad det kan betale sig at shoppe i Dubai (andet end guld og cigaratter) Det er i hvert fald ikke billigere end i København.

 

Hvordan kommer man rundt?

Der er faktisk noget, som er billigt i Dubai… Det er Taxa’er. Det koster ikke særlig meget at komme rundt. Så man kan roligt sætte sig ind i en Taxa. Hvis ikke man ønsker at bruge penge på taxa, kan man bruge deres offentlige transport. Her kan man tage deres Tram eller Metro. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg har hørt at det skulle fungere upåklageligt.

 

Hvor skal man spise?

Der er virkelig meget lækker mad i Dubai. Det vrimler med restauranter og det hele ser virkelig lækkert ud. Man spiser rigtig lækker frokost på de fleste strandbarer og beach clubber. Bare husk at det ikke er helt billigt, men standarden er høj.

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 21.26.27 Skærmbillede 2016-05-04 kl. 21.26.36

Jeg anbefaler at man booker et hotel med morgenmad, hvis man gerne vil sparer penge. Hvis man skal ud og have lækker morgenmad kan man tage på Le Pain Quotidien – Billedet nedenfor er taget af Mai.

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 21.09.22

Befinder man sig i Marinaen er Pier 7 et rigtig godt bud. Det er en rund bygning ud til vandet, som består af en masse restauranter. Vi spiste på Cargo og havde booket bord udenfor, så vi kunne nyde udsigten udover Dubai Marina.

Jeg ville ønske at jeg kunne have nået at prøve mange flere af de lækre restauranter. Men det må blive en anden gang.

 

Hvad skal man opleve?

Nu er vi jo alle ret forskellige og har forskellige behov og ønsker til vores ferier. Dubai har noget for enhver smag. I kan læse om min tur til Dubai her, her og her.  Jeg giver otte bud på hvad man kan lave i Dubai

 1. Besøge verdens højeste bygning. Et godt tip, er at tage derop lige når de åbner. Så slipper man får at stå i kø. Min veninde og jeg tog derop kl. 08.30 og vi havde endda elevatoren for os selv.
 2. Tage ud og kigge på guld
 3. Selvom det er en halvdyr fornøjelse er både Dubai Mall og Mall Of Emirates en oplevelse. I Dubai Mall finder du blandt andet en skøjtebane og et kæmpe stort akvarium. I Mall of Emirates finder man en stor indendørs skibakke – Hvor vildt er det lige!?
 4. Tage en tur i ørkenen. Men lad vær med at tage derud på egen hånd. Så ender man måske ligesom vi gjorde (Vi farede vild og sad fast i flere timer, læs mere om vores tur i ørkenen her). Tag derfor derud med de lokale, som ved hvad de laver
 5. Besøge ”beach clubben” Zero Gravity (Primært for det unge publikum) Lækker location og lækre omgivelser. OBS. Det koster omkring 300 DKK at komme ind.
 6. Lege barn for én dag – tag en tur i Atlantis’ kæmpe store vandland.
 7. Nyde solen på stranden. Der findes mange lækre strande i Dubai. Så der er masser af vælge i mellem. Jeg besøgte blandt andet Nassimi Beach, som ligger lige ved Atlantis hotellet.
 8. Få et adredelin kick – Spring faldskærm.

Vil I have flere gode Dubai rejsetips? Så kig forbi Mai’s blog. Hun bor i Dubai og deler ud af en masse gode Dubaitips :-)

Skærmbillede 2016-05-04 kl. 21.26.07

cecilielange_signatur

5 kommentarer

 • Lise B

  Heeej, så mange fine tips!
  Jeg boede selv en overgang i Dubai, og jeg fandt det faktisk ikke så dyrt. Jeg handlede i Carrefour, det var slet ikke så dyrt som de priseksempler 😊
  Af billigere spisesteder kan nævnes alt indisk, fx i Satwa. Eller små kæder som fx just falafel.

  Og jeg sprang i faldskærm over palmen, det var så fantastisk. Bare book hjemmefra :)

  Jeg tager en tur derned i efteråret igen, jeg glæder mig til at få sand mellem tæerne igen :)

  Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Ihh. Det lyder bare dejligt :)
   Vi handlede også i Carrefour (dog kun småting) Måske var det bare de varer, som vi købte :)

   Rigtig god tur til efteråret (jeg er kun lidt misundelig)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sigrid

  Hej Cecilie – MEGA fedt indlæg i og med jeg skal til Dubai i sommerferien. Jeg har hørt noget om, at man helst ser at skuldre og knæ dækket til, oplevede du noget omkring det? For tænker umiddelbart, at jeg kommer til at dø af hedeslag. :)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Var dernede i vinter på krydstogt. Det er virkelig en dejlig by. Håber på at kunne komme afsted igen en dag! De fine billeder vækker minder, tak! :) god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkæl din mor på søndag