Projekt faste baller #3

Derfor fravalgte jeg CBS

p1010235

Indlægget er sponsoreret af Cphbusiness

Jeg tror egentlig aldrig, at jeg har skrevet et indlæg, som primært har omhandlet min uddannelse. Det er vel fordi, at jeg føler det er 100 år siden, at jeg blev student. Da jeg blev student, var jeg egentlig rimelig sikker på, at jeg ville læse noget med økonomi eller markedsføring. Jeg kunne virkelig godt lide at gå i skole, men samtidig følte jeg også at jeg havde brug for noget erhvervserfaring. Jeg søgte nettet tyndt, og jeg husker det virkelig som en jungle. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det er i dag?! Langt de fleste af mine venner og veninder søgte ind på CBS, for mig var det bare ikke det rigtige. Jeg havde brug for mindre teori og mere praktisk erfaring. I hvert fald så faldt valget på Finansøkonom på Cphbusiness. Årssagen til at valget faldt på finansøkonomen, var egentlig for at få et bedre kendskab til finansverdenen. Egentlig havde jeg ikke gjort mig nogle tanker om “hvad jeg ville arbejde med som voksen”, men en finansøkonom kunne man da ikke gå helt galt i byen med? Og det gjorde jeg bestemt heller ikke. Jeg havde to virkelig sjove år, og jeg afsluttede med fine karakterer. Dog havde jeg ét helt klart mål. Jeg skulle finde mig et godt job og læse en HD 2. del. Efter 10-12 ansøgninger og én måned som “arbejdsløs” fik jeg et job i Nykredit. Jeg arbejder nu i Nykredit på 4. år og er snart færdig med min HD. Faktisk har jeg ikke hørt om nogle fra mit hold, som ikke kom i job efterfølgende. De fleste fik job i banker eller hos ejendomsmæglere.

Cphbusiness tillader rigtig mange erhvervsakademiske uddannelser. Man kan blandt andet løse markedsføringsøkonom (se videoen nedenfor) eller innovation og Entrepreneurship (hvor fedt lyder det lige?!) Dét der specielt tiltaler mig ved disse uddannelser, er at man skal i tvungen praktik. Det betyder altså at man kommer ud og prøver erhvervslivet af. Jeg kan i hvert fald skrive under på, at praktik er guld værd når man skal ud og søge et “voksenjob”. Derudover foregår undervisningen i hold, hvilket jeg super godt kan lide. Dét der med at sidde 200 studerende til en forelæsning er altså ikke lige mig.


Jeg fortryder ikke min uddannelse som finansøkonom, men skulle jeg starte på videregående uddannelse til sommer, havde jeg have valgt markedsføringsøkonomen. Det er egentlig fordi, at jeg interessere mig voldsomt meget for marketing, og faktisk er skide god til det….Janteloven FTW ;-) Som I kan se og hører i videoen ovenfor, er der rigtig meget gruppearbejde og sparring med undervisernede, hvilket betyder at man får en relation til ham/hende. Jeg synes det er super rart, at gå til eksamen og føle at ens underviser kender til ens stærke og svage sider. Markedsføringsøkonomen kan både læses på dansk og engelsk, og så er det muligt at supplere den med en professionsbachelor eller en HD 2. efterfølgende… Så venner, der er masser af muligheder :-)

Cphbusiness holder åbent hus d. 1. november i København og d. 2. november i Lyngby. Til dem af Jer, som skal igang med en uddannelse, synes jeg helt sikkert at I skal kigge forbi åbent hus. I kan læse mere om åbent hus arrangementerne her. Husk at nu at lade være med at vælge uddannelse efter “hvad alle andre gør”. Vælg den uddannelse som DU føler for, og læs det, som DU interesse dig for.

Rigtig meget held og lykke til alle jer, som skal igang med uddannelsesjagten :-)

 

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt faste baller #3