Ugens vegetar - Vegetardeller på 10 min.

Prioritér din tid og få flere timer i døgnet

Den kloge læser, har nok bidt mærke i at overskriften måske ikke helt stemmer over med virkeligheden. For nej, ren teknisk kan man ikke få flere timer i døgnet, selvom det ville være lækkert. MEN, man det kan faktisk godt føles sådan hvis man prioritere og udnytter døgnets timer. Jeg tror 9 ud af 10 danskere vil mene, at de har en travl hverdag. Men hvad er en travl hverdag egentlig? Det er vel individuelt og kan ikke defineres. Jeg er selv en af dem, som vil mene at jeg har en halvtravl hverdag, vi snakker fuldtidsarbejde, HD-studie, blog, 5 ugentlige træningspas, kæreste, venner- og familie. Jeg formår at nå det hele, nogle gange er overskuddet der, andre gange ikke. Jeg vil derfor rigtig fortælle jer, hvordan jeg prioritere min tid i hverdagen, så jeg når det hele.

Arbejde

Mit levebrød… Jeg har et dejligt 8-16 job, som er spændende og udfordrende. Det er naturligvis det, som bliver prioritereret højst i hverdagen.

HD-studie

HD-studiet bliver også kaldt for skilsmissestudiet. Jeg vil dog sige at min kæreste har gennemført det, og til sommer er det forhåbentlig mig. Det har været nogle hårde år, det er sgu ikke sjovt…. Som i virkelig ikke sjovt. Men det er noget, der skal overståes. Da jeg startede på HD havde jeg to valg 1. Vil jeg have topkarakterer og så ikke have noget liv ved siden af skole og arbejde eller 2. Vil jeg gerne gennemføre HD med middelkarakterer og samtidig bevarer mine fritidsinteresser? Jeg valgte 2’eren. Og det er jeg glad for. Jeg behøver ikke, at gennemfører med 12 taller, og det har jeg det ganske fint med :-)

Træning

Jeg VIL have tid til, at passe min træning, og så er den ikke længere. Måske det lyder som en kliche, men træning giver mig energi og overskud. Jeg elsker at træne. Derfor får jeg næsten altid presset 5 ugentlige træningpas ind. Bemærk, at jeg skriver næsten. Det hænder, at det kun bliver til 2-3 træninger. Mine træningspas vare mellem alt fra 30-90 min. Der er ingen undskyldninger for ikke at få presset en træning ind.

Kæreste/venner/familie

Uden min kæreste, familie og venner fungere jeg ikke. De er skyld I, at jeg er glad og kan fungere godt i hverdagen. Robin (min kæreste) og jeg er rigtig gode til at prioritere hinanden. Samtidig er vi også forstående, hvis nogle perioder byder på ekstra travlhed. Vi er rigtig gode til at hygge i hverdagen, invitere hinanden ud og spise, rejse osv. Min egen familie ser jeg ca. hver 2-3 uge (hvilket er alt for sjælendt). Jeg er så heldig at have flere venindegrupper, hvilket betyder at jeg ikke kan se alle mine veninder på én gang. Dengang jeg var fuldtidsstuderende så jeg mine veninder næsten hver dag. Men når man bliver ”voksen”, er der bare ikke tid så mange ugentlige venindeaftaler.  Jeg forsøger at lave ca. én veninde aftale om ugen. På de gode uger kan der godt snige sig 2-3 aftaler ind :-)

Bloggen

Selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, er bloggen det som jeg prioriterer lavest i hverdagen. Jeg elsker at blogge og derfor er det ikke sjovt, at skulle sætte det til side for andet. Heldigvis er jeg snart færdig med HD, som kommer til at frigive en masse timer. Indtil da, må I nøjes med færre indlæg og følge min dagligdag på instagram @cecilie_lange

 

Hvad kan man selv gøre?

Har du mange ting, du gerne vil nå må du prioritere din tid og være effektivt. Gør op mig dig selv, hvad du gerne vil nå og hvad der er realistisk at nå. Nogle gange må man indse at man bare er er menneske, og man ikke kan nå alt det man gerne vil, det aller vigtigste er at acceptere det. Når det er sagt, er der altså nogle småting du kan gøre

Prioriter din tid

Planlæg din uge og skriv den ned. Jeg skriver selv alt fra træning til private aftaler i kalenderne. Så ”glemmer” jeg ikke noget af det.

Slå notofikationer fra – så er der ingen unødvendige forstyrrelser

Lav madplan og foretag alle indkøb om søndagen – Du sparer virkelig meget tid (OG penge)

Pakke træningstaske – Vil du gerne nå at træne, kan du med fordel pakketræningstasken og tage den med dig. Jeg træner altid til eller fra arbejde. Så spilder jeg ikke tid på først at skulle hjem og hente det.

cert

Certina ur her   Kari Traa tøj her (Alt er modtaget som gave)

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens vegetar - Vegetardeller på 10 min.