Vlog fra Filippinerne

Veggie Sliders

p1020916

I lørdags fik jeg lyst til, at eksperimentere i køkkenet. Det blev til veggie sliders lavet fra bunden, og det var en kæmpe succes herhjemme. Burgerbollerne blev flotte og velsmagende og linsebøfferne smagte for vildt. Man kan sagtens vælge at købe færdiglavede burgerboller, hvis man ikke har tiden til at bage dem selv :-) Det er helt bestemt ikke sidste gang jeg laver dem. Heldigvis har jeg frosset en masse burgerboller og linsebøffer ned, så jeg har til de travle dage.

 

Burgerboller – Ca. 20 små (10-12 store)

50 g Gær

0,4 dl Olie

5 dl Lunkent vand

4 dl hvedemel (evt. lidt mere hvis dejen klistre)

1 dl havregryn

3 1/2 dl rugmel

1 tsk Salt

1 spsk Sukrin

Sesamfrø

 

Sådan gør du:

1.Opløs gøren i vandet og rør salt, olie, æg og sukrin i

2. Tilføj havregryn og rugmel og rør rundt

3. Tilføj hvedemel efter behov og ælt dejen godt igennem

4. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time

5. Ælt dejen og del den i x-antal, alt efter hvor store boller du ønsker

6. Læg dem på bagepladsen, pensel dem med æg og drys dem med sesam

7. Bag bollerne i  ca. 12 min. ved 200 grader

 

Linsebøffer – Ca. 20 små (10 store)

Grønne linser

1 grønsagsboullion

1 stor sødekartoffel

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 håndfulde frisk spinat

2 spsk fiberHusk

1 dl havregryn

Salt og peber efter behov

 

Sådan gør du:

1.Kog linserne sammen med grønsagsboullionen (Forbered de resterende ingredisenser imens linserne koger)

2. Skræl sødekartoflen, pil løg og hvidløg og hak dem allesammen i grove tern. Kom dem herefter i en minihakker sammen med den friske spinat.

3. Når linserne er færdige blandes de øvrige ingredienser op i gryden. Rør alle ingredienser sammen.

4. Form bøfferne på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader

 

Tilbehør 

Når du har bollerne og linsebøfferne, er det egentlig bare at samle burgeren som man har lyst til. Jeg brugte avocado, agurk, rød peber og chilimayo. Som tilbehør lavede jeg nogle rodfrugtfritter (gulerod og pastinak)

p1020922

cecilielange_signatur
   

1 kommentar

  • Julie

    Hej Cecilie.
    Hvis man ikke har fiberhusk, kan man så bruge noget andet? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vlog fra Filippinerne