10 lækre bounty strande i Thailand

72 timer i Rom – Mini rejseguide

skaermbillede-2017-03-13-kl-20-02-16

I sidste uge besøgte jeg Rom for aller første gang, og det var bestemt ikke sidste gang. Rom har så meget at byde på, så hvis I ikke har besøgt den smukke storby, er det bare med at komme afsted :-) Jeg tilbragte selv tre hele dage i Rom, hvilket egentlig var meget passende i forhold til årstiden. Selvom jeg langt fra kender alle de gode restauranter og insidertips, vil jeg alligevel dele mine personlige tips med jer.

skaermbillede-2017-03-13-kl-20-02-39

Hvor skal man bo i Rom?

Personligt synes jeg at beliggenhed er altafgørende. Man sparre utrolig meget tid og penge ved at kunne gå rundt. Robin og jeg boede på “Rome Life Hotel” Som lå mellem Colosseum og Trevi fontænen, hvilket var en ganske udemærket beliggenhed. Vi gik faktisk rundt til ALT. Hotellet er forholdsvis nyrenoveret, værelserne har en pæn størrelse, og morgenmaden er ganske udemærket i forhold til hvad de tilbyder andre steder. Som en lille luksus stiller hotellet (gratis) To-Go kaffe til rådighed.

skaermbillede-2017-03-13-kl-20-05-55

Hvad skal man se i Rom?

Listen er lang. Har man kun et par dage som vi havde, vil jeg anbefale at man som minimum ser Colosseum, Forum Romanum, Trevi fontænen, Den Spanske Trappe og Vertikanet. Vi havde på forhånd booket guidede ture, så vi ikke skulle bruge flere timer på at stå i kø. Det kan virkelig godt betale sig, da køerne er kilometer lange. Vi benyttede os af Citywonders, som fungerede helt upåklageligt. Derudover kan det anbefales at tage ind og se krypterne og Da Vinci museet, hvis man er til sådan noget :-) Er man fodboldglad kan man også opleve Roma spille, man kan købe billetter i Roma-Store, som er finde et par steder i Rom.

skaermbillede-2017-03-13-kl-20-02-01

Hvor skal man spise i Rom?

Der findes rigtig mange gode restauranter i byen, men der findes også rigtig mange turistfælder. Derfor kan man hurtigt bruge lang tid på, at finde den helt rigtige restaurant. Vi var faldt desværre selv i et par fælder, fordi vi var så sultne, at vi ikke orkede at lede efter noget godt…. BIG MISTAKE! Når det er sagt, så er det altså et must at man spiser deres hjemmelavede gelato, de findes alle steder i Rom, og vi fik ikke én dårlig is. Derudover er det et must at man smager et pizzaslice eller to. Dem kan man også finde rigtig mange steder, men den bedste pizza finder du på “Pizzarium”. Det er pizza i verdensklasse! Skal man have en lækker hjemmelavet pasta, så er Cantina Lucifero et godt bud. Jeg fik ders hjemmelavede fettuccine med frisk trøffel, det var luksus.Befinder man sig i “Trastevere området” er der rigtig mange hyggelige caféer og restauranter. Vi valgte “Grazia & Graziella”, hvor vi fik en vaskeægte Spaghetti Meatballs. Atmosfæren var hyggelig, servicen var god og maden var lækker. Befinder man sig i centrum af Rom, og skal man have noget mad på farten så laver “Pane E Salame” nogle sindssygt lækre sandwich. Mange af ovennævnte er utrolig populære, man skal derfor have tålmodighed og evt. bestille bord på forhånd :-) 

roma

Jeg glæder mig rigtig meget til, at jeg en dag skal tilbage til Rom – Jeg håber, at I kunne bruge denne lille mini-guide som inspiration :-)

 

cecilielange_signatur

1 kommentar

  • Hvor ser det dejligt ud, skal selv til Milano til maj, så suger hvert et glimt af Italien til mig. Hvordan er prislejet dernede? Og er det nogenlunde nemt at skaffe togo mad til rimelige priser?
    Og hey, hvordan var vejret på de kanter? :D

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 lækre bounty strande i Thailand