Den sidste uge har været crazy

En gris i fitnesscenteret?!

p1030354

Sponsoreret af Katjes – Konkurrence nederst i indlægget

I går havde jeg selskab af denne flotte lyserøde gris i træning. Jeg kan love jer for, at den tiltræk opmærksomhed. Det forstår man jo slet ikke ;-) Der er helt sikkert nogle af jer, som synes det er lidt mærkeligt at jeg tager en gris med til træning, men det er der selvfølgelig en årsag til. Det er ingen hemmelighed at jeg går utrolig meget op i sundhed om træning, men at jeg samtidig har en sød tand. Jeg er det sidste halve år blevet ekstra opmærksom på, hvad madvarer egentlig indeholder. Jeg forsøger så vidt muligt at spise økologisk. Derudover er mit kødforbrug i den grad minimeret. Og ved I hvad.. Jeg savner det ikke engang. Jeg har efterhånden lært at lave så meget lækkert vegetarisk mad. Nu skal jeg ikke lyde som en eller anden helse mutter, for jeg spiser stadigvæk nutella og mad med e-numre, men jeg er bare blevet bedre til at minimere det :-)

Men når vi kommer til slik har jeg faktisk slet ikke tænkt over hvor meget “skidt” det indeholder. Det er sådan at rigtig meget slik såsom vingummi og lakrids indeholder gelatine. Gelatine er det bindemiddel i slik, som giver konsistens og tyggefornemmelse. Det er lavet af knogler og hud fra blandt andet grise, og det bliver fremstillet ved at udkoge ben, hud og andre dele fra dyr… Hvor ulækkert lyder det lige?! Derfor synes jeg, at det er så dejligt at Katjes formår at lave 100 % vegetarisk slik uden kunstige smags- og farvestoffer, hvilket vil sige at det derfor kun indeholder naturlige farver og aromaer. Det betyder selvfølgelig at Katjes slik ikke indeholder gelatine fra dyr. Personligt elsker jeg Katjes slik – specielt de sure jordbærstænger. Jeg elsker surt slik ;-)

Det her indlæg skal på ingen måde være en løftet pegefinger, det skal blot gøre opmærksom på at det faktisk er muligt at fravælge gelatine i sit slik, hvis man ønsker. Det er i hvert fald noget, som jeg vil tage med mig i fremtiden. Og så kan vi vidst godt blive enige om én ting. Hellere en gris i fitnesscenteret, end en gris i posen :-)

p1030325

Konkurrence: 

Èn af jer kan vinde en lækker gavekurv magen til min. Alt du skal gøre for at deltage er:

  1. Poste et billede på instagram, hvor du indstætter en grise-emoji (eller tager et billede med en rigtig gris) – og bruger hashtagget #veggiejesjesjes
  2. Skriver dit instagramnavn i kommentarfeltet her på bloggen.

Jeg trækker en heldig vinder d. 7. juni

p1030387

p1030388

cecilielange_signatur

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den sidste uge har været crazy