Fra abs til babybump

Den positive graviditetstest

19402666_10155395813863497_1570147703_o

Fredag d. 24. marts kl. 05.30

Flere af jer er lidt nysgerrige. Var det planlagt? Hvornår fandt du ud af at du var gravid? Hvordan fandt du ud af at du var gravid? Hvad var dine symptomer osv. osv. Efterspørgslen på graviditetsrelaterede indlæg er langt større end jeg havde forventet. Faktisk troede jeg slet ikke at i gad læse om det. Men eftersom det er en stor del af min hverdag, giver det rigtig god mening at dele ud af :-)

Det hele startede mandag d. 13. marts, hvor jeg vågnede med en helt vanvittig hovedpine. Sådan rigtig migræneagtigt. Jeg skyndte mig at tage min migrænemedicin og hoppede tilbage i seng. Jeg var simpelthen så dårlig, at jeg måtte sygemelde mig fra arbejde. Jeg var ikke engang i stand til at rejse mig, for at gå på toilettet eller hente et glas vand. Da jeg kom til mig selv senere på dagen, synes jeg at det var lidt mærkeligt at jeg havde fået et migræneanfald, for det var ved at være et helt år siden mit sidste anfald. Måske det bare var lidt stres over specialet?

Robin tog afsted på skiferie lørdag d. 18. marts, hvilket egentlig passede mig ganske fint, da jeg havde travlt med specialeskrivningen. Jeg brugte weekenden på at skrive speciale og hælde litervis af energidrik ned. Den kommende uge havde jeg ekstrem meget kvalme HVER evig eneste aften. Igen slog jeg det hen, da jeg jo nok bare havde lidt meget om ørene. Onsdag d. 22. marts var jeg forbi apoteket for at hente nogle migrænepiller, her stod en mand ved siden af mig og spurgte efter migrænemedicin til sin gravide kæreste. Jeg frøs et øjeblik og besluttede mig for at købe en graviditetstest på vej hjem. På dette tidspunk var der stadigvæk en uges tid til næste menstruation, så jeg slog tanken lidt hen indtil jeg vågnede fredag morgen kl. 05.15. Jeg vågnede med et sæt fordi jeg drømte at jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden. Jeg besluttede mig derfor for, at stå op og tage en test, selvom der var tre dage til min næste menstruation. Efter at have tisset på pinden, gik jeg ud i køkkenet for at hente noget vand. Da jeg kom tilbage tog jeg lige et hurtig kig på testen. Mit hjerte gik i stå! Der var to streger. Den ene var godt nok ikke ligeså tydelig, men den var der. Jeg kiggede nok 10 gange på æsken for, at være sikker på at to streget betød gravid. Der stod jeg, en fredag morgen kl. 05.30 med en positiv graviditetstest i hånden, og jeg var helt alene hjemme eftersom at Robin var på skiferie. Jeg var en smule i panik, da jeg ikke lige havde forventet det. Og jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre? Jeg satte gik tilbage i seng, og kunne ikke lade være med at knibe en lille tårer eller to – glædestårer… Det var en syret oplevelse. Jeg kunne ikke få mig selv til at ringe til Robin så tidligt om morgenen. Måske jeg bare skulle vente med at ringe til jeg havde taget én til test dagen efter? Jeg brugte hele morgenen på at google, for jeg anede ikke om man skulle ringe til lægen, eller hvordan man skulle forholde sig.

Det var en forfærdelig dag på arbejdet. Jeg tror ikke at jeg fik lavet dagens gode gerning. Jeg gik fra at være i chok til at være glad. Jeg kunne slet ikke samle tankerne. Som dagen skred frem besluttede jeg mig for, at ringe til Robin da jeg kom hjem fra arbejde. Selvfølgelig var han på afterski og i mægtigt humør da jeg ringede. “Øhm. kan du huske jeg har haft det ret dårligt på det sidste? Jeg tog en test i morges, og den er positiv”. Der blev helt stille i telefonen, hvorefter han spurgte om jeg var sikker. Det var som om, at han ikke rigtig troede på mig. Det var så uvirkeligt. Han blev heldigvis rigtig glad og sluttede af med at sige “Fedt, så er der sgu krudt i banditterne”. Vi besluttede dog alligevel at jeg købte en test mere, som jeg kunne tage når han kom hjem. Bare for at være helt sikre. Og ja… Den var sørme god nok ;-)

De efterfølgende uger gik med murren i underlivet, kvalme og masser bekymringer. Jeg turde ikke rigtig være glad. For hvad nu hvis? Det hjalp dog at tage til en tidlig scanning, så vi kunne se at graviditeten var i livmoderen OG at der var hjerteslag :-) Herefter voksede glæden og for hver dag der gik blev jeg gladere og gladere ved tanken om en lille familie. Desværre havde jeg nogle ret hårde uger med sygdom, kvalme og opkast. Det eneste jeg kunne overskue var at sove. Heldigvis var Robin virkelig sød til at klare indkøb, madlavning og alt det huslige – selvom det normalt er mig, der gør det ;-)

preg

Måske nogle af jer synes det er mærkeligt, at jeg ikke har virket glad og lykkelig fra start. For jeg har altid gerne ville have børn og have min egen lille kernefamilie. Måske hænger det sammen med, at hele skete så hurtigt. Havde vi prøvet at få børn i flere måneder eller år, tror jeg at vi havde reageret helt anderledes. Når det sker fra den ene dag til den anden, skal man lige sluge den og vænne sig til tanken (det skulle jeg i hvert fald). Når det er sagt så er vi simpelthen så glade og lykkelige for at vi skal være forældre nu. Personligt glæder jeg mig helt vildt meget nu, faktisk så meget at jeg så småt er begyndt at købe lidt småting til baby. Og heldigvis har vi flere venner og veninder som har termin meget tæt på os! :-) Det bliver så hyggeligt!

19401557_10155395814013497_1903514431_o

Han havde allerede attitude i uge 10 ;-) 

Vi har været kærester i over 9 år, og har haft en masse dejlige oplevelser sammen. Vi kender hinandens grænser og tilliden er stor. Vi ved godt at parforholdet kommer på prøve, men vi er ikke i tvivl om at vi er det helt rigtige sted i vores forhold, og at der kommer hårde perioder hvor man skal kæmpe mere for kærligheden. Èn ting er helt sikkert, vores lille dreng kommer til verdenen med masser af kærlighed og omsorg omkring sig. Vi er så taknemmelige for at have familie og venner, som glæder sig på vores vegne og står klar med en hjælpende hånd. Det er guld værd!

p1030709

4 kommentarer

 • Stadighemmeliggraviditet

  Hej Cecilie
  Hvor er det skønt at læse om din graviditet!
  Jeg er selv i uge 10, og har den seneste måned døjet med døgnkvalme og opkastning minimum 1 gang om dagen.
  Jeg har haft mavekramper og bare generelt dårligt. Misforstå mig ikke, men så er det bare skønt at læse man ikke er den eneste ;-)

  Jeg har fuld forståelse for du ikke var lykkelig i starten! Og måtte grine da jeg læste din kærestes kommentar om at der er kridt i banditterne.
  Min kæreste havde nøjagtig samme kommentar, og man kunne se han var lidt stolt :-D
  Vi prøvede nemlig også kun 1 gang, og så var jeg gravid.
  Så følelsen af, at det er gået hurtigt, man når ikke at fatte det… og hvad nu hvis… den sidder i en. Den sidder stadig i mig, og tror først jeg er rigtig glad når vi har været til nakkefoldscanning. Som forhåbentlig er en positiv oplevelse..

  Nå det blev en lang kommentar :-)
  Min pointe er: fedt at læse, dejligt at kunne relatere sig og STORT TILLYKKE :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh er så glad på dine vegne musse <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ih, hvor er det bare en fin fortælling – og en stor omvæltning, kan sagtens forstå, du blev lidt rundt på gulvet, når det bliver min tur, er jeg ikker på jeg får det ligedan (:
  Tillykke!
  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Nu er det jo ved at være et stykke tid siden men kan du huske hvornår du testede positiv, altså hvor langt du var? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra abs til babybump