Inspiration til babyværelset

Dilemma! Hvad skal vi gøre?

Jeg har altid forestillet mig, at den dag jeg skulle have børn, ville jeg have styr på det hele. Styr på økonomien, boligforhold osv. Robin og jeg har heldigvis begge fine jobs med en fast indtægt, så hak ved det. Man kan bestemt heller ikke klage over vores lejlighed. Vi bor i en 102 kvm andelslejlighed i København S, tæt på busser og metro. Problemet er bare, at det er en egoist lejlighed. Vi har to store stuer, et stort soveværelse, stort køkken og et ok badeværelse. Lejligheden er den perfekte parlejlighed.

Da jeg fandt ud af at jeg var gravid, panikkede jeg en lille smule over alt det praktiske, men vi blev enige om, at vi bare måtte bygge et ekstra værelse i lejligheden. Nu er jeg lidt over halvvejs i graviditeten og vi er begyndt at overveje andre muligheder. Jeg tror først det er nu, at det sådan rigtig går op for os, at der kommer et nyt familiemedlem til december. Hvor længe er det så realistisk at blive boende? Èt lille barn i den her lejlighed er ok, men hvad så når der kommer én mere? Vi er i hvert fald enige om at vi indenfor 3-5 år ville være nødsaget til at flytte. Men hvordan ser markedet ud om 3-5 år? Måske bliver priserne ved med at stige? Måske stiger renten så det bliver dyrere at låne? Det er der ingen, der ved!

Hvis vi bliver boende vil vores rådighedsbeløb fortsat være højt, og vi har stadigvæk rig mulighed for at rejse en masse – Selvfølgelig har vi stadigvæk råd til rejser selvom vi vælger at flytte, men ikke 4-7 gange om året som vi plejer. Men måske vi så slet ikke har råd til at købe noget nyt i Københavnsområdet om 3-5 år, hvis vi vælger at blive boende? Hvis vi beslutter os for at købe noget nyt, skal vi så vælge en nybygget lejlighed ved Amagerstrand med tre soveværelser? Eller skal vi købe et hus med have og mulighed for selv at sætte sit præg?

Jeg kan love jer for at hjernen knager disse dage. Det er en kæmpe stort beslutning. Vi har lovet os selv, at vi ikke vil tage nogle forhastede beslutninger. Det gælder om, at komme ud og se en masse! Derfor skal vi bruge det meste af søndagen på at kører rundt til åbent hus. Jeg tror vi skal se en 4-5 boliger – alt fra nybyggede lejligheder til ældre huse.

Hvad havde i gjort?

giphy

cecilielange_signatur

4 kommentarer

 • Kirstine

  Jeg tror faktisk, at når du har født og der er gået et halvt år, så ved i meget mere hvad i vil. I vil opleve om i uden problemer vil kunne overskue med barnevogn ind og ud af lejlighed og hvad det kræver at komme ud bare at lege.

  Jeg fødte december 15, min kæreste havde aldrig troet han skulle ud af byen, vi er flyttet til Nordsjælland her i foråret, hvilket vi begge er enige om er den rigtige beslutning. For os var det også den rigtige beslutning at opleve København i noget tid efter vi fik ham, for vi ved begge uden tvivl at det ikke er det vi har lyst til længere og derfor fortryder vi ikke beslutningen. For mig var det et helvede at komme ud med barnevogn og baren hvor nu er det nemmere, men I skal gøre op med jer selv hvad I har lyst til og hvad behovet er for jeres barn.

  Anbefaling er jo altid at overveje det i forhold til institution, så barnet ikke skal skifte for meget eller man får skrevet sig op til den rigtige første gang, da der er stor forskel på institutionerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Det er en svær beslutning om man skal flytte hvis man er glad for at bo der hvor man bor. Min mand og jeg fik vores datter for 1 1/2 år siden hvor vi boede i en to værelses lejlighed. Der var sådan set fint med plads og vi boede der også indtil hun blev 8 mdr gammel. Men vi blev simpelthen så trætte af naboer, over -og underboer der larmede når vi skulle putte hende om aftenen eller råbte ude i gården når hun sov til middag(ja, man kan blive lidt sart angående lyde, når det kommer til at ens barn skal sove 🙊) Vi valgte, at flytte i hus og vi elsker det. Men jeg tænker også, at det er en god ide, at lægge hjernen i blød. Og hvis I beslutter jer for at købe noget, så led grundigt – det ville være træls, at købe noget som viser sig ikke er det rigtige, bare fordi man er desperat og har travlt 😉
  P.s elsker at følge dig herinde 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Puha – der er altså pludselig mange ting, som man skal tage stilling til :) Vi bor ud til en meget befærdet vej, så det er bestemt også med i vores overvejelser. Vi er slet ikke “bekymret” for det første halve-hele år, men jeg kunne forestille mig, at jeg blev lidt træt af det i længden, som i også gjorde :) Tusinde tak. Jeg er glad for, at du gider at følge med. Rigtig god søndag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Med den første fra 2014 boede vi i 2 værelses på 100kvm. Vi er nu flyttet i hus og fået nr. 2. Alt er så meget nemmere i hus. Vil baby gåes med så er det ud af døren og rundt i haven i lige det kluns man har på og klip klappere der stod tættest på døren. Det har givet os en hel anden ro og overskud.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til babyværelset