Der er vigtigere ting i livet end sociale medier

Status på min graviditet – Uge 24

20750500_10155564585133497_1987827217_n

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, at jeg har givet jer en update på graviditeten.  Jeg er i uge 24 (23+4), hvilket vil sige at jeg er over halvvejs. Der er sket rigtig meget den seneste måned, så jeg synes bestemt ikke at i skal snydes.

Misdannelsesscanning

For cirka tre ugers tid siden var jeg til misdannelsesscanning, hvilket gik rigtig godt. Vores lille baby har det så fint inde i min mave. Faktisk havde den det så godt, at han slet ikke kunne ligge stille, da han skulle scannes. Det hænger egentlig nok meget godt sammen med, at jeg mærker liv HVER dag (Har jeg gjort siden uge 18)… Faktisk hele tiden. Ham den lille er allerede en lille spilopmager. Det føles SÅ vildt at have et levende væsen inde i sig.

Helbred 

Heldigvis lider jeg ikke rigtig af kvalme mere, men jeg kan godt mærke at kroppen bliver hurtigere træt. Jeg synes det er begyndt at være lidt hårdt at være på arbejde 8 timer i streg. Jeg skal i hvert fald direkte hjem og slappe af når jeg har fri, hvor jeg normalt farer rundt til diverse aftaler, træning, events osv. Dog mener jeg at det er vigtigt at lytte til kroppens signaler, så derfor må jeg prioritere at få slappet af når jeg har fri.

Tidligere i graviditeten led jeg rigtig meget af spændingshovedpine. Det har jeg faktisk ikke haft i den seneste måneds tid. Jeg tror måske, at det hjalp at gå til en massør og få masseret alle spændingerne ud :-).

Cravings

Et meget omdiskuteret emne. Jeg tror rigtig mange af de såkaldte “cravings” er psykisk. Selvfølgelig kan man godt have ekstra meget lyst til eks. frugt, men det der med at folk vågner midt om natten og sender deres bedre halvdel afsted til Mcdonalds, det virker altså lidt overdrevet i min verden. Nu er jeg selvfølgelig kun lidt over halvvejs, så jeg kan sagtens nå at få “cravings”, men indtil videre har jeg altså ikke haft dem endnu. Dog er jeg rigtig glad for frugt i øjeblikket, men om man kan kalde det en craving, tvivler jeg på ;-)

Til gengæld er der madvarer, som jeg ikke længere bryder mig om. De første par måneder af graviditeten kunne jeg slet ikke få grønsager ned – det har heldigvis ændret sig efter kvalmen forsvandt. Men min lyst til kød er nærmeste ikke eksisterende. Jeg elsker normalt en stor lækker bøf med bearnaise, men det er som om at det vokser inde i munden på mig nu. Derudover er min sukkertrang slet ikke ligeså stor som før. Det er som om, at jeg spiser det i mere beherskede mængder – Før kunne jeg sagtens kværne en plade marabou på en aften. Det kan jeg må ingen måde nu!

Babybump og vægtøgning 

Men hensyn til størrelsen på min mave, så synes jeg virkelig at det går stærkt. Man er i hvert fald ikke længere i tvivl om, at der ligger en lille baby i maven på mig. Min garderobe er virkelig ikke noget, at råbe hurra for pt. Jeg synes virkelig det er svært at købe nyt tøj, for jeg har det virkelig svært ved at bruge penge på noget, som jeg måske kun kan passe i en måneds tid. Men nu har jeg simpelthen besluttet mig for, at jeg må på udkig efter lidt nyt, så jeg ikke har kæmpe tøjkrise HVER morgen.

Vægtøgning er det spørgsmål jeg får stillet rigtig mange gange i løbet af en uge. Sagen er den at vi faktisk ikke ejer af vægt, så jeg har ikke fulgt med i min vægtøgning løbende. Da jeg var til første lægesamtale i uge 4-5 vejede jeg 63,0 kg. Da jeg var i uge 22 vejede jeg 66,5 kg. hvilket vil sige en vægtøgning på 3,5 kg. Om det er meget eller lidt aner jeg ikke? Lægen sagde at jeg skulle forvente at tage ca. 15 kg. på fordi jeg var så høj og muligvis ville gå en større baby en gennemsnittet (feeeedt). Heldigvis har det meste sat sig lige på mavsen og brysterne indtil videre…. Det må det gerne blive ved med, tak ;-)

img_6084Der er da sket lidt siden uge 14 ;-)

Jeg kan godt mærke at jeg allerede nu er ved at være ret utålmodig – For jeg glæder mig helt vildt, til at han kommer. Det må bare gerne blive december NU! :-) Der kommer snart et indlæg omkring min træningsrutiner fra 2. trimester, så kig endelig med hvis det har interesse. Læs eventuelt mine træningsrutiner fra 1. trimester imens :-)

 

 

 

 

7 kommentarer

 • Julie Valentin

  Asos har ret mange fine ting til gravide, hvis man ikke har lyst til at bruge en formue på tøj, som man ikke kan passe så længe😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Sikke fin en mave <3
  Blot til info så kaldes det 24. uge men uge 23, når man er 23+?. Har nu læst flere gravide bloggere skrive forkert den seneste tid ;) Ligesom 19. århundrede er 1800-tallet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig i din påstand med cravings. Måske nok også fordi, jeg heller ikke har haft nogen, og ikke helt kan sætte mig ind i det? Til gengæld har jeg også mistet lysten fuldstændig til kød, og har faktisk ikke haft rigtigt lyst til kød, siden jeg havde kvalme fra uge 7 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Jeg synes i hvert fald, at det lyder ret voldsomt når “folk” snakker om de vilde cravings. Måske vi bliver klogere ;-) haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hyggeligt update – dog skrækkeligt, at være blevet “allergisk” overfor bøf bearnaise må være skrækkeligt ;) Du må fejre det med en giga steak, når han er ude :D

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er vigtigere ting i livet end sociale medier