Når kroppen siger fra

Sengeliggende

21849025_10155666456843497_1717677792_n

Reklamelinks: BogSutsko

Yes. Her ligger jeg. I min seng. Hvilket jeg har gjort siden onsdag aften… De sidste uger har jeg tydeligt kunne mærke at min krop har været mærket af graviditeten. Jeg har kørt i et (alt for højt) gear hele sommeren, hvilket jeg bøder for nu. Derfor valgte jeg at sige til min chef i mandags at jeg simpelthen blev nødt til, at tage nogle fridage for at få kroppen til at slappe af. Og det viste sig at være et rigtig godt kald.

Mandag aften var jeg forbi Jordemoderhuset til en 3D scanning, hvor den søde Jordemoder spurgte ind til min graviditet og hvordan jeg havde det. Jeg forklarede hende om mine mange plukveer, hvilket fik hende til at sige at det var kroppens måde at fortælle, at den havde brug for ro og afslapning. Selve 3D scanningen gik ellers nogenlunde, desværre var han ikke så samarbejdsvillig. Men han var en stor basse på 1624 g med lange ben og masser af hår på hovedet, så det i hvert fald dejligt at han ikke sulter derinde ;-) Dagen efter var jeg et smut forbi min egen jordemoder til anden samtale. Hun tog mine plukveer meget seriøst, og sagde at det var utrolig vigtigt at jeg tog fri fra arbejde og slappede så meget af som muligt. Derudover bedte hun mig ringe til min læge, så de kunne sende min urin til dyrkning. Om onsdagen var mine plukveer taget til (hvert 3.-6. minut) hvilket min læge tog meget seriøst. Han ringede straks til fødemodtagelsen på Hvidovre og spurgte om de ville have mig derop. Det ville de gerne, så vi kørte mod Hvidovre efter turen hos lægen. Vi blev hurtigt taget imod af en sød jordemoder og en jordemoderstuderende. Jeg fik en vemåler om maven, hvilket bekræftede de mange plukveer. Derefter fik jeg undersøgt min livmoderhals, som heldigvis stadigvæk var 3 cm, og som det så ud gik plukveerne ikke ind og påvirkede livmoderhalsen. Jeg blev sendt hjem med beskeden om, at jeg skulle være sengeliggende i et par dage. Jeg fik ligeledes besked på at hvis de blev ved i samme interval skulle jeg komme igen.

Status er at mine plukveer stadigvæk er der, men heldigvis slet ikke i samme interval som før. Når jeg ligger ned kan jeg holde dem i intervaller af 20.-45 min. og om aftenen kan der gå over en time imellem. Succes! Desværre er min krop ikke så glad for, at jeg sidder for meget op eller laver for meget, men det satser jeg virkelig på bliver bedre. Jeg har søgt nettet tyndt og fundet frem til, at mange plukveer kan skyldes mangel på magnesium. Så nu forsøger jeg altså at tage magnesium inden sengetid for, at se om det kan hjælpe. Jeg beder en lille bøn hver aften, for at mine plukveer meget gerne på stilne lidt af så jeg ikke behøver at være nervøs for min lille baby i maven og så jeg kan vende tilbage til min normale hverdag :-)

Lige nu håber jeg stadigvæk på, at jeg kan rejse afsted mod sydens sol på tirsdag. Lægerne siger “Go” og “ned og slap af med dig” i og med at min livmoderhals stadigvæk er 3 cm. lang og lukket. Så nu afhænger det bare af min forsikring. Jeg krydser fingre!

God søndag

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kroppen siger fra