5 timer senere...

Indlagt igen….

24201368_10155856513793497_1814002061_o

Jeg beklager på forhånd hvis det her indlæg er lidt rodet og de mørke rander. Men tiden er knap når man er alene med en lille baby på knap tre uger :-)

Øv altså…. Nu gik det ligeså godt. Vores lille Charlie har haft en lidt hård start på livet, selvom det startede tegnede rigtig godt. Som i nok ved valgte han, at komme ud en lille måneds tid tidligere end planlagt. Heldigvis gik fødslen upåklageligt og han havde en kampvægt på 3300 g. hvilket er rigtig pænt trods han kom så tidligt. Det eneste han ikke kunne var at tage fat i brystet. Vi fik derfor besked på, at vi skulle være indlagt indtil han havde lært det. Vi brugte de første par dage på at supplere med modermælkserstatning, selvom det var utrolig svært at få i ham, men det lykkedes.

Min og Robins mor havde begge sagt, at de synes han var en smule gul i huden, men jordemødrene og sygeplejerskerne havde intet nævnt. På 2. dagen synes jeg, at han virkede sløv, så jeg bad selv om at de tog en blodprøve på ham. Rigtig nok viste den, at han havde gulsot, og han blev lagt i lys med det samme (dog kun enkelt lys). Vi var indlagt i en hel uge, hvor det kun gik meget langsomt fremad. Jeg forstår stadigvæk ikke, at de ikke bare valgte at lægge ham i en rigtig lyskasse med dobbelt lys med det samme, nu hvor han var for tidlig født. Det kunne helt sikkert have sparret os for en masse dage på hospitalet. Hans gulsot gjorde ham træt og “doven” hvilket ikke ligefrem hjalp på amningen. Det resulterede i at min mælk aldrig er løbet rigtig til trods jeg malker ud efter hver amning. Det er sgu lidt hårdt og tidskrævende.

Da vi blev sendt hjem ugen efter, skulle vi fortsat komme til kontrol på Hvidovre hver anden dag for at tjekke op på hans tal. Desværre noget vi kun at være “frigivet” i 24 timer, førend vi måtte ringe 1813. Han havde hostet en smule om lørdagen og sovet en del. Om aftenen tog jeg hans temperatur, da min mavefornemelse sagde at han ikke havde det helt godt. Rigtig nok havde han 38,2 i feber og 1813 sendte os straks ud til børnemodtagelsen på Hvidovre. Her valgte de at indlægge os natten over indtil de kunne tage blodprøver på ham næste dag. Desværre viste blodprøverne at han havde en infektion, for få hvide blodlegemer og i væskemangel. Hans alder taget i betragtning krævede det at hans straks kom i behandling – der skulle lægges et drop, så han kunne få antibiotika gennem det. Der var dog et mindre problem. Det var nærmest umuligt for lægerne at lægge droppet, da hans åre er så tynde. 1 time og 10 forsøg senere lykkedes det. Det gjorde lidt ondt, at se fire læger stå og kæmpe med ens lille dreng. Heldigvis var han mega sej og græd ikke en eneste gang :-)

24271564_10155856513738497_456147411_o

Vi ved endnu ikke hvor længe vi skal blive her. Forhåbentlig ikke alt for mange dage endnu. Jeg må nok indrømme at jeg er en lille smule træt af at befinde mig på et hospital, men det vigtigste er trods alt at han bliver rask. Lige nu prøver vi stadigvæk rigtig meget tid og energi på amningen. Vi kontrolvejer ham inden hver amning og lige efter, så vi kan se hvor mange ml han tager fra mig. Derefter skal vi supplere med modermælkserstatning, og så skal jeg malke ud efter. Lægerne har foreslået at lægge en sonde på ham som supplerering i stedet for flaske. Det har dog takket nej til, da vi ikke ønsker at han skal igennem mere. Vi håber selvfølgelig på, at amningen kommer helt op at kører på et tidspunkt, men fravælger han på et tidspunkt mit bryst fremfor flaske, er det bare sådan det er.

Kryds fingre for, at lille Charlie snart bliver rask så han kan få lov til at komme hjem <3

24251140_10155856513768497_344681388_o

 

9 kommentarer

 • Kristina rusborg

  Kære Cecilie
  Sikke en omgang, sender de bedste tanker og ønsket om en rigtig god bedring til lille søde Charlie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Orgg, den lille mus. Krydser alle fingre for jer, så i kan komme hjem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Åh lille ven <3 Sikke en omgang at skulle igennem som nybagte forældre… Rigtig god bedring til den lille fyr…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Kære Cecilie
  Først tillykke med jeres Charlie. Hvis du virkelig vil kæmpe for amningen vil jeg anbefale dig at bruge SNS suppleringssystem. Det kan virke besværligt, men personligt synes jeg det er det værd. Jeg kom desværre selv for sent igang til at kunne få min produktion op til fuldamning, men min datter har fået alt hvad hvad min krop har kunne producere med denne metode og gået fra at være frustreret ved brystet til at elske det <3
  Alt held og lykke herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Den her flaske er den bedste til at supplere til amningen, da mælken ikke bare løber ud af den, men der skal suttes på samme måde som på på brystet: https://www.medela.com/breastfeeding/products/feeding/calma Den fås på de fleste apoteker. Held og lykke med den lille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  Åh hvor er det synd for jer. X alt og sender de bedste tanker og god bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Rigtig god bedring med den lille mus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Der kommer sikkert 1.000 velmente gode råd, så jeg håber, du bare springer mit over, hvis du har hørt rigeligt :-D
  Jeg kan anbefale at give modermælkserstatning på kop (ligesom dem til hostesaft), i stedet for flaske, det skulle gøre det lettere at få amningen op at køre (hvis det er, hvad du ønsker). Medmindre der selvfølgelig er speciel grund til brugen af flaske :-)
  Held og lykke og rigtig god bedring til det lille pus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er selv nybagt mor til en pige på 9 uger. Jeg bøvlede også virkelig med amningen, og var tæt på at give op. Bookede derfor tid til Ammerådgivning på barselshotellet i Gentofte. De var SUPER gode og hjalp mig til, at få amningen til at funke. Vil VARMT anbefale dem, bare et tip.
  Rigtig god bedring med Charlie!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 timer senere...