Og så kom Charlie

Min krop 5 dage efter fødslen

23602014_10155818574928497_1900209232_n

Dette indlæg skulle egentlig været udgivet i går, men der var en lille bestemt herre som gerne ville have min opmærksom. Tiden flyver når man har det godt. Vi lever stadigvæk i en lille lykkebobbel og elsker vores nye titel som forældre. Vi sover selvfølgelig ikke særlig meget, og da amningen ikke er fuld etableret endnu kræver det lidt ekstra tid og energi fra vores side. Heldigvis er jeg begyndt selv at kunne klare det meste – det tager bare tid :-) Vi befinder os stadigvæk på Hvidovre Hospital, da Charlie har gulsot. Hans tal bliver heldigvis bedre, men vi kender ikke udsigterne for hvornår vi kan blive udskrevet. Vi længes efterhånden rimelig meget efter at komme hjem og få vores hverdag til at fungere, men det må vente lidt endnu. Indtil da nyder vi at have så mange søde sygeplejersker og jordemødre omkring os, som står klar til at svare på spørgsmål døgnet rundt.

Min krop er kommet sig rigtig fint efter fødslen, hvilket nok også skyldes at fødslen var forholdsvis hurtig og at jeg ikke bristede. Jeg var helt overbevist om, at jeg ville have mega ondt, være hævet, have svært ved at komme på toilettet etc. Men jeg må indrømme at jeg faktisk har det overraskende godt. Når det er sagt så bløder man selvfølgelig en del efter sådan en fødsel. Det betyder at jeg render rundt i store hospitalstrusser og voksenble. Det er sgu da rimelig lækkert hva ;-) Jeg har fået at vide, at det er meget naturligt at bløde i cirka 8 uger, hvilket jeg synes er lang tid. Jeg håber virkelig at jeg kan skifte bleen ud med et normalt bind snart, haha. Jeg er også rimelig spændt på hvordan min krop reagere på når den skal ud på sin første rigtige gåtur. Jeg har trods alt kun tullet lidt rundt på hospitalsgangene – det må tiden vise.

23634114_10155818574778497_167885361_oBilledet Tv. Taget med veer – Billedet Th .Taget 5 dage efter 

Med hensyn til min krops udseende er der selvfølgelig sket en del. Inden jeg blev gravid var jeg fit. Under sidste halvdel af graviditeten blev træningen sat på pause, og min røv blev nærmest ikke eksisterende (PIS OGSÅ). Jeg kender ikke slutvægten på min graviditet, men jeg tror det var omkring 10 kg (63 kg før – 73 kg i slutningen). I dag besluttede jeg for at veje mig på hospitalet, da vi ikke selv ejer en vægt. 66 kg! Det vil sige at jeg kun mangler at smide 3 kg for at opnå min startvægt. Det synes jeg virkelig er imponerende. Tænk engang at jeg kun 5 dage efter fødslen mangler at smide 3 kg??!!! Jeg har hverken været ude og gå tur eller andet, så det er altså ret importerede. Selvom jeg nok hurtigt får smidt de 3 kg er det ikke ensbetydende med at min krop er back to normal, for hold nu op hvor er den slap! Og min mave er lidt ligesom en rullepølse. Jeg er helt sikker på at det bliver ekstrem hårdt, at komme tilbage i god form da tiden og energien ikke er den samme som før. Nogle vil måske mene at jeg lige skal klappe hesten og tage det hele med ro. Tro mig, det har jeg også tænkt mig. Men for mig er at det vigtigt at Charlie har nogle aktive forældre, som holder sig i gang og har det godt både fysisk og psykisk. Jeg forventer dog ikke at starte op på træningen de første par uger, men måske et småøvelser på stuegulvet efter en måneds tid, hvis kroppen altså tillader det :-)

Nu må jeg hellere smutte igen, så den lille kan få sin mad

God onsdag :-)

7 kommentarer

 • Tina KH

  Så kær din smukke guldklump er:-)
  Og du har en flot krop efter fødslen. Bare giv kroppen den sidste tid til lige at komme sig.
  Rigtig god dag ønskes:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Først og fremmest tillykke med jeres lille Charlie. Han vil frem i verden, sådan at komme før tid :) Jeg har selv 6½ uge til termin, så er spændende hvornår vores lille spire kommer ud til os.
  Hvor er det dejligt at høre om din tilgang til at komme tilbage “til normal”. Det passer meget godt overens med, hvad jeg selv håber. Jeg tænker at også selv at tage det stille og roligt, men er meget bestemt på, at jeg skal tilbage i form på sigt.
  Håber I snart er ovre gulsoten og får lov at komme hjem :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Tillykke med ham, hvor er han lækker
  Bare lige en beroligende kommentar til blødning efter fødsel. Jeg gik kun med ble de 3 dage vi var på hospitalet, derefter kunne det klarer med alm bind. I de færreste bløder konstant i 8 uger efter fødslen, selvfølgelig kan der komme en smule on/off. Men fat mod, det bliver hurtigt bedre. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Det var helt det samme for mig. Tror jeg blødte i ca. 6 uger, hvor det de sidste uger var nok bare med trusseindlæg :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siri

  Prøv at tjek efterfødsel.dk – den er udviklet af bla. fysioterapeuter med speciale i bækkenbunden, da for hård træning efter fødslen i det lange løb kan give problemer med nedsunken underliv og inkontinens.
  Og tillykke med ham, han er så cute!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med det lille vidunder! Hvor er han kær!
  Hvor ser din krop – allerede – meget fit ud! De 3 kg. er jo ingenting. Lyder som om, du har et super godt syn på det hele <3
  Glæder mig til at følge med i jeres nye tilværelse!
  // Sarah S

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og så kom Charlie