Min krop 5 dage efter fødslen

Valg af barnevogn + status på barselslivet

23781988_10155833007968497_1571161561_n

En lille hilsen fra barselsboblen. Tænk engang at der allerede er gået 11 dage siden lille Charlie kom til verden. Selvom vi var indlagt i hele den første uge, er tiden fløjet afsted. Vi har faktisk slet ikke haft tid til at slappe rigtig af, da vi går til kontrol på hospitaler hver anden dag pga hans gulsot. Måske i tænker om et enkelt hospitals besøg kan tage en hel dag? Og ja, med en nyfødt kan det faktisk hurtigt tage en del timer. Bare det at få gjort ham + mig selv klar kan tage flere timer. haha! Men sagen er den at han desværre stadigvæk har gulsot, så vi skal have taget en udvidet blodprøve på ham torsdag. Han har allerede fået taget 8 blodprøver, så jeg krydser fingre for at denne er den sidste i LANG tid. Derudover havde han tabt næsten 10 procent af hans fødselsvægt, og faktisk ikke havde taget noget som helst på den første uge. Det skar lidt i mit moderhjerte at se at han tabte sig og blev mere afkræftet. MEN MEN MEN på 3 dage har han taget 160g på!! Det fejrede vi med hans første tur i barnevognen. Det gik ganske gnidningsfrit, da han sov fra det hele – succes.

Læs også: Og så kom Charlie

Apropos barnevogn, så har det altså ikke været helt nemt at bestemme sig for hvilken vi skulle anskaffe os. Er du gal et cirkus! Sådan har jeg generelt med hele “den der” babyverden. Der er jo så mange muligheder, og det kan virkelig være svært at beslutte sig når ikke man har erfaring. Jeg har brugt rigtig mange timer på at læse og lytte mig frem til andre folks erfaringer. Selvom jeg tror man kommer rigtig langt med at stole på sin egen mavefornemmelse, tror jeg nu det er meget sundt at høre om andres erfaringer, så længe man ikke kun træffer sine valg ud fra hvad andre gør.

Jeg har fra start haft rigtig svært ved at beslutte mig for hvilken barnevogn jeg gerne ville have. Da jeg begyndte at kigge på nettet fandt jeg ud af at der både var kombivogne, almindelige barnevogne, med drejehjul, punkterfrie dæk osv. Jeg fandt hurtigt ud af at det var nødvendigt at vælge en barnevogn som passer ligepræcis mit og Robins behov. Det var utrolig svært i starten, da vi endnu ikke vidste om vi skulle blive boende i lejligheden eller flytte i hus.

Sagen er den, at vi bor i en lejlighed i København uden altan og elevator – Her skal vi bo indtil næste sommer, hvor vi flytter i vores drømmehus.  Derfor skulle vi finde en løsning som både passede til storbyen og “landet”.

Til lejligheden har vi  heldigvis en lukket gård, hvor baby har mulighed for at tage sine lurer i barnevognen. Dog er vores opgang ikke kæmpe stor, så det er begrænset hvor “stor” en barnevogn der kan stå dernede. Selvfølgelig har vi en cykelkælder, men jeg har ladet mig fortælle at rigtig mange af vores naboer får stjålet cykler med mere dernede ret ofte. Da jeg skal tilbringe de første 6-7 måneder af min barsel i København, er det vigtigt for mig at jeg har en barnevogn som er “nem” at komme rundt med, og som ikke fylder så meget hvis jeg skulle finde på at tage en tur på café eller lignende.

Samtidig er det vigtigt for mig, at jeg får en god og robust barnevogn, som er god til grusstier, strand og skov, da vores kommende hus ligger i sådan et område. Derudover ønsker jeg at vores baby kan sove ude i mange år. Hvad gør man så når man både har behov for en “lille” og nem barnevogn men samtidig har brug for en, der er robust, god til grusstier og har et langt liggemål? Man nøjes ikke kun med én barnevogn.

Vi har valgt at anskaffe os to vogne, da vi både vil have en som passer til vores nuværende “storbyliv” samt til vores kommende liv med hus og have. Vores valg er faldet på en Stokke Trailz  i navy og en Odder North i sort melange, som mine dejlige forældre har været så søde at sponsorere. Måske nogle af jer synes det er tåbeligt, men det tror jeg bestemt ikke. For det smarte med den fra Stokke er, at den kan laves om til en klapvogn – Så den kommer vi til at kunne bruge i mange år frem :-)

Læs også: Min krop 5 dage efter fødslen

Vi har taget vores Stokke i brug til at starte med, da den er super praktisk til bylivet. Jeg kan allerede sige nu at den kører som en drøm (indsæt smiley med hjerteøjne) Imens opbevarer vi vores Odder i kælderen, så den er lige til at finde frem når vi skal gå tur i skoven eller i sommerhus. Indtil videre er vi virkelig glade for begge vogne! Men det er jo svært at lave en vurdering af dem, når vi kun har været ude og gå tur én gang. Så jeg vender tilbage med anmelder om én måneds tid, når vi har prøvet dem rigtig af :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min krop 5 dage efter fødslen