Man behøver ikke gå på CBS for at blive til noget!

Livet som mor på godt og ondt

charlie

Der er længe mellem indlæggene herinde, hvilket er ganske naturligt når man er nybagt mor. Det er ikke fordi, at jeg ikke har lyst eller at jeg mangler noget at skrive om… Tværtimod. Mange “ikke mødre” tror måske at man har masser af timer i døgnet når baby alligevel sover. Det troede jeg i hvert fald selv inden jeg blev mor.. Jeg er blevet klogere, haha!

Den første måned af Charlies liv brugte vi hele 14 hele dage på hospitalet, og ydereligere 5 halve dage. Charlie blev ramt af gulsot OG en infektion , hvilket betød at han var meget træt, og sov langt de fleste timer i døgnet. Hånden på hjertet, så synes jeg den første måned var overraskende nem. Jeg var fuld af energi og havde det virkelig godt, selvom vi tilbragte meget tid på hospitalet. Jeg tror vitterlig at jeg har haft så meget adrenalin i kroppen efter min drømmefødsel, at intet kunne slå mig ud. Det “eneste” jeg synes var hårdt, var helt sikkert at amningen ikke kørte hvilket betød at jeg skulle pumpe ud hver tredje time. Dette betød at jeg først skulle amme, så give modermælks erstatning og så pumpe ud…. Det trak altså tænder ud! Da Charlie tabte sig 10% af sin fødsels vægt SKULLE vi give ham mad hver 3. time. Så selvom han sov fint om natten skulle vi vække ham for, at han kunne få mad og jeg kunne pumpe ud. Når jeg husker tilbage på det, kan jeg godt huske at jeg havde nogle momenter hvor jeg var så træt at jeg havde meget svært ved at vågne. Men det er altså noget man vender sig til. Som ugerne går vender man sig til, ikke at sove særlig meget. Faktisk kan man sagtens klare sig på 4 timers afbrudt søvn. Når det er sagt, er jeg selvfølgelig sindssyg træt til tider.

Efter den første måned begyndte han, at være mere vågen i takt med at gulsoten var væk og infektionen var ude af kroppen. Desværre døjede han med meget ondt i maven grundet antibiotikaen og modermælkserstatningen. Vi havde derfor et par uger med meget gråd, hvilket var knap så sjovt. Det tager virkelig på energien, når ens baby er utrøstelig. Udover mavekneb ville han helst kun ligge i armene og sov generelt ikke særlig meget. Max. 12 timer i døgnet. Jeg synes helt sikkert at Charlies leveuge 5-7 har været de aller hårdeste, men man kommer altså igennem dem. Jeg havde det rigtig svært ved, at han havde så svært med at komme af med afføringen og at han KUN ville ligge i armene. Men som min sundhedsplejerske sagde, så havde han brug for tryghed. Og rigtig nok, så gik det ligesom i sig selv fra den ene dag til den anden.

Heldigvis går det rigtig godt lige i øjeblikket, efter vi havde en mindre da han var 5-7 uger gammel. Han vokser virkelig meget og sover godt. Min veninde var lidt af en life-saver, da hun kom med bogen “Tryk og glad”. Når han har lidt vrøvl med maven hiver jeg bogen frem, og wupti så er alt godt. Så alle mommys. KØB DEN BOG!!! :-) Han er 14 uger hvilket betyder at vi ikke helt har en rutine endnu, men vi forsøger så småt at gå igang. Han vågner omkring kl. 8-8.30 hvorefter han får mad/ren ble. Herefter leger vi en halv times tid hvorefter det er tid til første lur. Han har været inde i en dårlig periode hvor han max. sov 20-30 min. Min nu nærmer vi os 1-2 timer. Alt efter hvad der er på dagens program, sover han første lur indenfor så jeg kan nå nogle småting. Det er meget forskelligt hvor mange lurer han tager i løbet af en dag, men han kommer for det meste i nattøjet omkring kl. 22, og så får han mad omkring kl. 21. Vi prøver at få det skubbet lidt, så han kommer i seng lidt tidligere, men han er lysvågen om aftenen, så der går nok lidt endnu ;-).

Der er både gode og mindre gode dage. Heldigvis flest af de gode. Jeg havde troet, at det ville være kedeligt at gå hjemme. Men hold nu op, man har hænderne fulde hele tiden :-). Det er vigtigt for mig, ikke at fryse fast til sofaen. Derfor går jeg i mødre gruppe hver mandag og crossfit hver tirsdag og fredag. Derudover har jeg en del kaffe/frokostaftaler i løbet af ugen. Hvis vi har haft nogle “travle” dage og jeg kan mærke på Charlie at han har brug for ro, tager vi en hyggedag derhjemme hvor vi ikke lavet andet end at sove, spise og lege. Det er altså også meget hyggeligt engang i mellem. Hvis der er nogle nybagte mødre derude, som synes det er hårdt at gå derhjemme med en baby. Jeg kan sagtens forstå jer! Men så irriterende som det nu lyder, så hold ud! For det bliver altså meget nemmere.

Men hvad er så det hårdeste ved, at være mor hvis ikke det er den manglende søvn? Personligt synes jeg helt sikkert, at det er den “manglende” frihed som er det hårdeste. Man kan ikke bare smide sig på sofaen og se et afsnit af sin yndlingsserie, eller tage op og træne når man har lyst. De første måneder handler udelukkende om baby. Så har man haft et egoistliv som Robin og jeg, er det altså lidt af en omvæltning. Men hold kæft hvor er det dejligt at være mor. Dejligt at se ham smile og grine. Livet giver lige pludselig meget mere mening.

Hvis der er nogle gravide derude, så kig med i løbet af ugen, hvor jeg fortæller lidt om mine bedste køb og investeringer under graviditeten. I næste uge følger jeg op med de bedste køb og investeringer til baby.

charlie1

7 kommentarer

 • Christina

  Åh, vi har været igennem det samme på hospitalet for 3 uger siden – dog uden infektion. Vores dreng tog ikke på, da han var alt for sløv til at spise grundet gulsoten, så vi var ude i amning, ekstra mad og pumpe hver 2. time. Det var SÅ hårdt, men hvad gør man ikke for at få bassen til at blive tyk. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i din situation. Vi har en lille dreng på 5 uger, som døjer med kolik. Dagene flyver afsted med gråd, skrigeri og et utrøsteligt barn. Det tager på kræfterne og er ubeskriveligt hårdt, at man ikke kan trøste sit guld. Håber det bedste for jer – det lyder til, at der begynder at være fremgang i form af søvnrytme og nogle rutiner ;-)
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt

  Hej Cecilie.
  Tak for en fin blog:) Jeg er selv blevet mor d.28/11 og alt hvad du beskrev ovenfor, kunne være skrevet af mig selv – både ift baby med også hvad der har været det sværeste ved at blive mor. Jeg er helt enig :) tak fordi du deler dine tanker!
  Mange hilsner Maibritt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt

  Hej Cecilie.
  Tak for en fin blog:) Jeg er selv blevet mor d.28/11 og alt hvad du beskrev ovenfor, kunne være skrevet af mig selv – både ift baby, men også hvad der har været det sværeste ved at blive mor. Jeg er helt enig :) tak fordi du deler dine tanker!
  Mange hilsner Maibritt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det her indlæg var lige hvad jeg havde brug for. Sidder med min 7 ugers baby sovende på brystet. Han finder ikke ro andre steder og vil også max sove 20-30 min ad gangen i de her dage. Jeg er ved at blive skør og var helt sikker på at det var noget “galt” med min lille dreng. Han kæmper også med mavekneb og luft i maven pga. modermælkserstatning. Så tak for at være helt ærlig! Jeg savner seriøst også bare at være Rikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvordan fik du ham til at sove? Vores dreng er 9 uger – 10 på mandag og vil kun sove hvis jeg vugger ham i søvn i mine arme og så kan jeg ingenting for kan ikke lægge ham fra mig. Så hvad gjorde du og hvor sover han?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, det var også noget af en start :-O Dejlig update ellers.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man behøver ikke gå på CBS for at blive til noget!