Charlies legehjørne - Vind et tipitelt + Mini Speeders gåbil

Mine bedste køb til baby 0-3 måneder

Reklame.29356763_10156146291678497_5857527224927780864_o

Som gravid og nybagt mor kan det være rigtig svært, at finde rundt i hele babyuniverset – det synes jeg i hvert fald at det var! Jeg kendte absolut intet til babybrands og slet ikke hvilke ting, der var “must-have” til de første par måneder. Der er jo simpelthen så mange ting og gadgets efterhånden, så hvis man skal købe det hele ville pengene hurtigt få ben at gå på.

Jeg skal ikke prøve, at spille bedrevidende på dette område nu, bare fordi jeg har været mor i 4 måneder. Men derfor vil jeg rigtig gerne dele mine erfaringer med jer, for der er altså nogle ting som vi har været gladere for end andet. Jeg håber i kan bruge det til inspiration :-)

 

Kombivogn med lift + sovepose

Aldrig har jeg været så meget i tvivl, når det kom til valg af barnevogn (Læs mere om vores valg her). Heldigvis er jeg SÅ glad for beslutningen. Der er rigtig mange som anbefaler, at man køber en rigtig barnevogn med langt liggemål. Men det kommer altså helt an på ens livsstil. Vi er SÅ glad for vores kombivogn. Den fungere simpelthen fantastisk til Københavnerlivet. Jeg var i hvert fald blevet skør, hvis jeg skulle bakse rundt med en kæmpe barnevogn i busser, butikker osv. Vi har en Stokke Trailz, som er med aftagelig lift, hvilket er virkelig genialt når man “parkere” barnevognen rundt omkring i København. Et godt tip er at tage ud til en barnevognsforhandler og få forhandlet sig til en bedre pris eller få noget tilbehør oveni :-) Se flere specifikationer om vores barnevogn her her.

Derudover har vi været overdrevet glade for soveposen, som passer til vognen. Skal man have en sommerbaby, ville jeg ikke bruge penge på den. Men skal man have barn fra september – februar ville jeg altså ikke tøve med at købe den. Jeg får SÅ mange spørgsmål og kommentarere på den.

28407879_10156084833133497_810121298_o

Tøj

Selvfølgelig skal baby have tøj på kroppen. Og man har jo seriøst lyst til at shoppe sig fattig i sødt babytøj. Mit bedste råd er: La’ vær’ med at købe for meget, og køb kun blødt og afslappet tøj i de helt små størrelser. Når de er så små får man dem hverken i kjoler eller skjorter, og hvis man gør er det bare virkelig irriterende selvom det ser sødt ud. Slå-om bodier, bukser/strømpebukser og heldragter er vejen frem de første to-tre måneder. Husk at de vokser sindssygt hurtigt ud af det, så prøv ikke at køb for meget i str. 50 og 56. Nu vi er ved tøj, så skal de små jo også have noget på fødderne. Vi har erfaret at H&M sokker er noget lort rent ud sagt. Tommy Hilfiger sokker til babyer bliver siddende, så de er alle pengene værd! Hvis man får en vinterbaby er uldtøj virkelig lækkert. Vi købte en del uld i Bilka og Kvickly. Virkelig lækkert og koster en del mindre end Joha og Engel.

Puslepude

En puslepude vil jeg mene er at must. Til at starte med havde vi faktisk købt en helt almindelig puslepude i “stof”. Men så blev vi tippet om, at smide lidt ekstra penge efter en “Leander” som eftersigende kunne tørres af. Det har vist sig at være en virkelig god investering. For der ryger altså både tis og lort ud engang i mellem, og når det sker er det altså rart at man kan nøjes med at vaske puslepuden af. Jeg kan ikke sige det nok gange. Alle mommys to be. KØB DEN. De har fået den i en virkelig flot beige farve!!! Den kan købes her.

p1040611

Babynest

Vi var så heldige at vores veninde Mai lånte os en babynest. Vi brugte den konstant de første to måneder. Når vi engang skal have nummer to vil jeg købe en Najell Sleepcarrier, som fungere som en kombineret babynest og lift. Virkelig smart! Den kan købs her.

Badekar

Et badekar er som sådan ikke et must i begyndelsen. Man kan i princippet bruge en stor balje, men jeg synes alså det er ret dejligt at Charlie har sit eget badekar. Da jeg var gravid tippede min søsters veninde mig om badekaret fra Stokke, som kunne foldes sammen. Det er sindssygt genialt! Vi elsker det og det fungere så fint herhjemme. Faktisk overvejer mine forældre også at købe et, fordi det er så dejligt at det kan være gemt væk uden at fylde for meget. Badekaret kan købes her6fe35394fb7049adaaab13a7bd4f2dc4_1200Bobles

Jeg må indrømme, at jeg i starten var en lille smule skeptisk overfor Bobles. Ærligt så var jeg helt sikker på, at det bare var en pengemaskine. Men jeg er faktisk gået hen og blevet rigtig glad for det! Charlie nægtede at ligge på maven i særlig lang tid af gangen. Hver evig eneste gang smaskede han hovedet ned i gulvet og skreg. Jeg var sikker på, at han aldrig ville lære det. Men så læste jeg om nogle, der brugte Kyllingen fra Bobles til, at hjælpe med nakketræningen. Jeg skyndte mig i nærmeste Babysam og købte den til 300 kr. Det hjalp sindssyg meget, og i dag er han super dygtig til at ligge på maven uden hjælp. Kyllingen fra Bobles kan købes online her. Man kan også købe Bobles krokodille.

29339775_10156146291713497_8114645582515011584_o

Aktivitetsstativ med farverigt legetøj + blødt babytæppe

Jeg var helt overbevist om, at jeg aldrig skulle have en masse farver i mit hjem. Derfor købte jeg et flot og neutralt aktivitetsstativ i træ fra Littleroom. Dertil købte jeg nogle pæne grå pynterting fra Camcam til, at hænge på. Rimelig naivt at tro, at en baby vil synes det er spændende. Derfor købte jeg en masse farverigt legetøj fra Lamaze og Playgro. Og tro mig. Det er guld værd at den lille kan ligge og blive stimuleret imens man lige kan nå at lave en kop kaffe eller gå ud og tisse ;-) Til at starte med havde vi købt et helt almindeligt, tyndt babytæppe (som var ret hårdt at ligge på) Derfor købte vi mere polstret et fra Alice&Fox, som vi er VIRKELIG glade for!!

29314859_10156146292558497_732951394721464320_o

Babyalarm

Jeg vil mene at en babyalarm er uundværlig. Dog fik vi ikke brugt den, den første måned, da vi ikke lod ham stå og sove alene nede i gården, så man kan sagtens vente lidt med at købe en. Vi har en Neonate D6500, som fungere super fint. Jeg købte den her.

Skråstol 

Der er rigtig meget snak om hvor længe man må lade en baby sidde i en skråstol, da det ikke er sundt for deres ryg. De første 6 uger brugte vi den faktisk slet ikke. Men efter han blev lidt stærkere satte vi ham i den i 2-3 min. af gangen. Nu kan han godt sidde i den i 10-20 min. og kigge på sit legetøj (eller fjernsynet) Jeg synes det er ret genialt hvis man lige skal nå og sætte en vask over eller lave andet praktisk. Vi har valgt skråstolen som passer til vores højstol Stokke Steps. Kan købes her.

29314468_10156146291133497_1073733401569132544_o

2 kommentarer

 • Eva

  Meget enig i din liste :) og hvor er det sjovt, hvordan det varierer, hvad der passer bebsen bedst. Hos os er strømperne fra h&m de bedste, vi har haft. Derudover kunne han bruge de helt små størrelser i mega lang tid, helt til 10 mdr., fordi de er ret elastiske. Købte bare en af de pakker med fem par i.
  Hvis man har bil, er det virkelig også en kæmpe hjælp at have en autostol med base (hvilket de fleste nyere stole vist også har). Det er så nemt at klikke stolen på og af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej :)
  Jeg har købt Leander-puslepuden, men leder efter en plade til at have under. Hvor er din fra? Vh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Charlies legehjørne - Vind et tipitelt + Mini Speeders gåbil