Hårde uger og en vild beslutning

14 gode råd til flyveturen med en baby

Godt nok har jeg kun været ude og flyve to gange med Charlie, men jeg er allerede blevet en del klogere til næste gang. I er mange, som gerne vil have rejsetips til ferie med baby. Jeg har rigtig mange tips i ærmet, derfor har jeg besluttet mig for at dele dem lidt op, så det bliver mere overskueligt :-) :-) I må starte med, at få nogle tips til selve flyveturen. Så her kommer der 14 simple og brugbarer “tips” til flyveturen med en baby.

 1. Brug en bæresele eller vikle. Det er virkelig rart at have armene fri når man skal tjekke ind og igennem security.
 2. Rejs let. Drop bøger/magasiner i håndbagagen. I får alligevel ikke tid, til at læse på flyet. Og i har nok at slæbe på i forvejen.
 3. Behageligt tøj til både jer og baby. Drop det fancy tøj i syntetisk stof. I får det bare voldsomt varmt.
 4. Hav alting pakket i gennemsigtige poser, så det går nemt når man skal igennem security.
 5. Husk ekstra sutter (hvis din baby altså bruger dem) og hav dem gerne i en gennemsigtig og lukket pose, så du undgå at de bliver fyldt med bakterier.
 6. Giv flaske eller am ved start og landning. Det kan lette trykket i ørene
 7. Medbring noget, som giver din baby tryghed. En dyne og eller en bamse? Hvis din baby plejer at falde i søvn med sin bamse, så kan det være en rigtig god idé at tage den ombord.
 8. Book sæder hjemmefra, også på de kortere ture. Hvis ikke man kan få dem med ekstra benplads kan det godt betale sig, at booke de yderste sæder, så man hurtigt kan komme op og gå med baby/fixe mad/skifte uden at man skal forstyre sin sidemand.
 9. Hvis I skal på en længere rejse, så overvej om det er værd at betale for et ekstra sæde.
 10. Hvis ikke du ammer, så hav altid en flaske klar, så du undgår en hangry baby, hvis sulten skulle melde sig før tid.
 11. Husk rigeligt med mad og bleer. Det er rigtig ærgerligt, at løbe tør i 11 km højde
 12. Ekstra tøj til både jer og baby er et must. Man ved aldrig hvornår uheldet er ude. Og hav gerne både langærmet og kortærmet body med til baby, alt efter temperaturen.
 13. Hav rigeligt med legetøj med. Gerne noget nyt i mellem, så baby synes det er ekstra spændende. Tag kun ét stykke legetøj op ad gangen, så det holder hele turen.
 14. Sidst men ikke mindst. SLAP AF. Jeres baby kan mærke hvis i stresser.

Jeg håber I kunne bruge dem. Jeg arbejder på en pakkeliste, som jeg udgiver snart :-)

OBS: For en god ordenes skyld, må jeg vidst hellere lige huske at skrive, at vi allesammen er forskellige. Man kan tage mine råd til sig, eller lade være. Dette er ikke en guide til, hvordan man SKAL gøre, men blot gode råd, da det fungerede for os.

cecilielange_signatur

8 kommentarer

 • Dejlige tips, dem vil jeg have i baghovedet når vi skal flyve for første gang med lillepigen om en god måned :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg er langt fra enig i dine punkter og jeg fløj mindst 10 gange det første år.

  Bestil plads, spild af penge i min verden, du ved aldrig hvem du kommer til at sidde ved siden af uanset. Men derimod spørg om at kom om bordførst, så sikrer du dig at din bagage ligger over dig.

  Sutter i gebnemsigtige poser? Hvorfor bruge plastik på de ting? Hvorfor ikke have et rum eller bøtte til det,også batr husk en suttesnor så forsvinder sutten slet ikke.

  Husl bleposer, det ikke sjovt for alle at lugte til en fyldt ble. Husk dertil håndsprit og ja man får det gennem.

  Kog vand til flaske hjemmefra, ja du får det igennem.

  Tøj og bleer giver lidt sig selv .

  Også husk alle vil gerne hjælpe hvis man spørger pænt.

  Men tænker egentlig tit hvordan kan deg være bloggere giver tips? Det er forskelligt, hvad der er brugbart for mig var ovenstående brugbart, men det er.mine erfaringer ingrn tips for folk skal gøre som det passer dem. Hvorfor er det ikke ma derimod deler sine erfaringer? For tip om 2 flyvninger? Vi lærer fortsat nyt hver og det er forskelligg hvad der virker for alle. Dine erfaringer er fine, men det er intet tip.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Hej Kirstine
   Det er også meget fint. Dejligt med noget konstruktivt feedback :-) Der skal være plads til forskellige holdninger.
   Jeg havde egentlig ikke tænkt over, at synliggøre at det her selvfølgelig var MIN opfattelse af hvad der fungerede, for jeg tror egentlig at de fleste er ret gode til at sortere i sådanne råd. Men det er noteret nu. Jeg vil gerne lige knytte et par kommentarer til dog:

   1. Vi havde ikke bestilt pladser, og begge gange fik vi de inderste pladser, hvilket var ret irriterende på en 5 1/2 times flyrejse. Det gad jeg altså godt at have betalt 100 kr. ekstra for – men sådan er vi jo forskellige :-)
   2. Du har helt ret i, at man sagtens kan bruge nogle beholdere så man undgår alt den plastik. Dog var vi glade for de ekstra sutter, da de på trods at være i suttesnor blev lidt snaskede
   3. Bleposer og håndsprit er en rigtig god idé. TAK . Det vil jeg straks notere på :-)
   4. Vi gad ikke at slæbe på kogt vand til en 12 timers rejse. Men de var rigtig søde på flyet til at koge det for os.
   5. Måske for nogen. Men en bekendt af mig havde “kun” taget det normale antal af bleer med. Desværre kom der rod i tarmsystemet, så de måtte spørge andre passagere på flyet efter bleer. Og det samme gælder tøj. Så måske er det ikke alle, der tænker i de baner, selvom det for langt de fleste nok giver sig selv
   6. Helt enig! Der er rigtig mange søde mennesker, som gerne giver en hånd med.
   7. Tips er måske også et forkert ordvalg. Beklager hvis jeg ikke er helt skarp der :-)

   Hav en god aften.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annie

   Tusind tak for gode tips Cecilie 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annie

   Hold da op en kommentar 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for tips! Vi skal flyve med vores datter næste år og skal til at booke billetter, så vi vil helt sikkert tænke over det med benplads :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Så godt et indlæg! Hvornår kommer din pakkeliste? Skal rejse på tirsdag og kunne virkelig godt bruge noget inspiration :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Iltmasken til baby er ved vinduet i hver sæderække, derfor får I det sæde. Vi kunne i hvert fald ikke vælge andet til vores flyvetur med baby :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårde uger og en vild beslutning