Slaskerøv

Forholdet efter en baby

Da jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden, var jeg godt klar over at vi i den grad skulle omstille os. Vi skulle vinke farvel eller “på gensyn” til vores egoistiske liv fyldt med rejser, adventure og træning. Selvfølgelig kan man både rejse og træne når man har en baby, men det er bare lidt anderledes end det plejer at være. Selvom jeg synes vi havde forberedt os godt, har man bare ingen idé om hvad man virkelig går ind til.

Når det er sagt, så synes jeg at vi har klaret os overraskende godt. Vi er endnu ikke kommet dertil hvor vi har råbt og skreget af hinanden. Men det skal nok komme når vi begge starter på arbejde og ryger ind i hamsterhjulet ;-) . Selvfølgelig har vi været uenige, diskuteret og slynget nogle fy-ord ud til hinanden i de sene nattetimer. Heldigvis er vi ret gode til, at se igennem fingrene med meget. Og det tror jeg er sindssygt vigtigt. Det nytter ikke noget at bære nag i lang tid, det kommer der ikke noget godt ud af. Nu skal det hele ikke lyde så rosenrødt, for selvfølgelig er det hårdt for forholdet at få en baby. Man skal tilsidesætte ens egne behov, man skal lave om i rutiner og man skal accepterer at ens liv er forandret.

Vores nye liv

…Vi går ikke længere ud og spiser flere gange om ugen. Vi var rigtig gode til at spise ude eller hente take away før vi fik Charlie. Take away delen går stadigvæk udemærket, men det der med at tage ud og spise er ikke altid lige nemt. Selvfølgelig har Charlie været med på café rigtig mange gange, men det sker ikke ligeså ofte som før.

…Vi er oftest ikke friske og veludhvilet. Selvom vi har en luksusbaby, er man bare aldrig rigtig frisk. Man går jo ikke i seng kl. 19.30 bare fordi ens baby gør. Vel!? Det sker nok helt automatisk når man starter på job igen.

…Vi bruger ikke flere timer på at putte i sengen hver weekend. Ikke at vi gjorde det hver weekend, men det skete alligevel ofte.

…Vi bruger ikke ligeså meget tid på, at se film sammen om aftenen. Førhen kunne vi godt se et par film om ugen. Nu er det som om, at man virkelig også har brug for bare at slappe af alene nogle aftener (foregår for det meste ved, at jeg sidder på computeren og Robin sover på sofaen) eller stene ligegyldigt tv sammen.

…Vi er ikke ligeså spontane. Det er simpelthen bare ikke altid muligt med en baby. Man kan ikke lige smutte i biografen eller lige smutte et sted hen. Alt skal planlægges

…Vi ser ikke vores venner uden børn ligeså ofte som vi plejer. Det er en skam. Jeg SAVNER mine veninder så meget. Det er bare ikke altid nemt, at få det hele til at hænge sammen. Men jeg tror nu, at det er meget normalt at man ikke kan se sine veninder hver uge nu hvor man har fået barn. Heldigvis har jeg haft rig mulighed for at se mine veninder med børn rigtig meget i og med at de også har barsel.

…Vi brugerkke særlig mange penge på os selv mere. Der er skåret markant ned på vores tøjkøb og selvforkælelse. Det er ikke helt billigt at få en baby. Og nu skal vi til at betale 4000 kr. om måneden for at han kan gå i vuggestue. Godt man har købt i hus i landets dyreste kommune hvad angår institutionspladser.

…Vi bruger generelt ikke særlig meget tid på os selv mere, hvilket nok er helt naturligt som nybagte forældre.

 

Kort sagt. Det er hårdt ja, men det er det hele værd. Vi er det bedste team os 3!

cecilielange_signatur

4 kommentarer

 • Eva

  4150,- for vuggestueplads her i Århus kommune :-( Puha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Av. Det er også meget. Men er det inkl. bleer? De 4000 i Dragør kommune er uden bleer.. Det løber op, haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Inkl, bleer men uden mad om eftermiddagen – det er lige 170,- for det tikøb :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Max

  I ser ihvertfald søde ud sammen alle tre:). Når han bliver større skal det nok ændre sig. Mine børn er efterhånden så store at de store kan passe de små en aften, så nu kan vi teknisk set gå ud og kæreste igen hvis vi ville – men årene med småbørn har faktisk gjort at vi er blevet gode til at kæreste i hverdagene også, så vi savner det ikke. Giver det mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slaskerøv