Her kan du leje "vores" villa i Spanien

10 råd til dig, der skal rejse med din baby for første gang

Så er vi hjemvendt fra det Spanske. Det var intet mindre end fantastisk at være afsted :-) Det var vores anden ferie med Charlie, så vi følte os derfor en lille smule mere prof, denne gang vi skulle afsted. Vi (jeg) stressede i hvert fald meget mindre end første gang. Da mine to drenge tog sig en god skraber på vej hjem i flyet, sad jeg reflekterede over det at rejse med en baby og overvejede hvad jeg egentlig selv gerne ville have vidst, første gang vi skulle rejse med Charlie.

Ud fra vores erfaringer, har jeg skrevet 10 råd, som måske kan hjælpe flere af jer, der skal rejse med jeres baby for første gang (de kan selvfølgelig også bruges selvom man er erfaren på det område)

1/ Planlæg jeres ferie. Det kan godt betale sig i længden, så der er styr på alt det praktiske. I får alligevel ..  rigeligt at se til på ferien. Gør derfor op med jer selv, hvilken form for ferie i ønsker. Skal det være charter med all-inclusive hvor de sørger for alt det praktiske med fly, hotel, transfer etc.? Eller vil i hellere selv booke?

2/ Overvej hvordan i vil bo. Skal det være hotel, lejlighed eller måske en privat villa? Medmindre man ønsker at tilbringe det meste af sin ferie indenfor på et hotelværelse, kan det anbefales at overveje en lejlighed med seperat køkken/stue samt en terrasse, så der er mulighed for at sidde udenfor når den lille sover. Hvis man ønsker lidt ekstra luksus, kan det anbefales at leje en privat villa med pool eller et hotelværelse med direkte pooladgang. Undersøg også hvad muligheden er for babyseng, højstol og mikrobølgeovn.

3/ Sænk forventningerne. Det bliver ikke ferie, som man “kender det” Dette skal ikke lyde negativt, men hvis man forventer at man kan solbade og læser bøger flere timer om dagen kan det godt være, at man bliver skuffet.

4/ Overvej om en ferie med bedsteforældre eller andet familie er noget for jer. Det giver flere hænder og kan betyde en smule mere frihed til jer. Men husk at resten af familien også er på ferie, så det er ikke en fribillet til én uges fri pasning. Forventningsafstem eventuelt med dem inden. Måske de kan hjælpe lidt til nogle af morgenerne eller tage en eftermiddagslur med dem.

5/ Lav en pakkeliste og pak i god tid, så i undgår at glemme nogle vigtige ting. Jeg arbejder lige nu på en pakkeliste, som i kan hente ned i PDF, men det tager altså sin tid. Så hav lidt tålmodighed :-)

6/ Øv rutiner hjemmefra. Hvis det er planen at baby skal sove lur indenfor, så prøv det af hjemmefra. Hvis i skal have en anden klapvogn med end baby er vant til, så prøv et par turer med den inden, så den ikke er helt fremmed for jeres baby.

7/ Tag afsted til lufthavnen i god tid så i undgår stress. Jeg har lavet en liste med gode råd til flyveturen. Den kan læses her.

8/ Tag det roligt og slap af. Der er flere tusinde babyer, der rejser hver dag og I skal nok klare den. Folk er som regel rigtig søde til at hjælpe hvis man lader dem.

9/ Lyt til jeres egen mavefornemmelse. I kan få nok så mange råd fra andre, men husk at babyer er forskellige. I kender jeres baby bedst, så gør lige præcis hvad I føler for.

10/ NYD jeres (måske) første ferie med jeres baby. Den vil helt sikkert blive mindeværdig. Det kan godt være, at det er anderledes end hvad man er vant til. Og måske det kan tage et par dage for baby, at vænne sig til at være et nyt sted. Men så længe i er SAMMEN om det, så skal det nok blive helt fantastisk. En ferie uden tøjvask, etc. hvor man kan have kvalitetstid sammen. Bedre bliver det ikke.

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her kan du leje "vores" villa i Spanien