Allerede træt af Black Friday?

Charlie 1 år – De hårde tider er det hele værd

Balloner købt her 

Jeg har slet ikke fået fået skrevet et indlæg dedikeret til Charlies første år – BIG MISTAKE. Da vi nærmede os Charlies 1 års fødselsdag den 9. november, var jeg utrolig nostalgisk. Jeg kunne næsten få tårer i øjnene af, at tænke på den første tid på hospitalet og alle de timer ham og jeg brugte sammen. Bare ham og jeg. Jeg tænker tilbage på det første år, som en virkelig god tid. Jeg havde den bedst tænklige barsel, med masser venindetid, mødregruppe, events og hygge. Det er en smule vemodigt, at den tid er forbi. Dén tid vi havde sammen, får vi ikke igen, men heldigvis har jeg minderne og en maaassssee billeder (når nej, Charlie kom til at nulstille min telefon ;-) )

Det har selvfølgelig ikke været rosenrødt hele tiden. Der har været hårde tider, det har der ja. Jeg kan umuligt gengive et helt år i ét indlæg, men i skal ikke snydes for et lille recap :-)

Fødslen

Fødslen i sig selv fortjener sin helt egen overskrift. Det var den fedeste ud af kroppen oplevelse (bogstaveligtalt, haha) Jeg har delt min fødselsberetning med jer, og jeg er virkelig glad for at jeg tog mig tid til, at skrive den ned. Hvis ikke i har læst den, så kan jeg kort fortælle at Charlie kom til verden en lille måned før termin. Fødslen forløb uproblematisk og gik ganske hurtigt. Tiden efter var dog en lidt anden, hvilket leder mig videre til næste emne

Amning vs. flaske

Som jeg tidligere har nævnt på bloggen, var jeg helt overbevidst om, at jeg selvfølgelig skulle amme min barn. Hvad jeg ikke vidste, var at det faktisk var meget normalt at have “problemer” med amningen. Eftersom Charlie blev født for tidligt, var han var “sløv” til at tage fat. Han var simpelthen ikke interesseret i brystet!Det resulterede i en hæftig omgang gulsot, så vi først kunne forlade hospitalet efter 7 dage. Derfor gik jeg straks igang med at pumpe ud hver 3. time alt imens vi forsøgte at lokke lidt mad i Charlie med en sprøjte. Amning + modermælkserstatning + udpumpning tog omkring 1 1/2 time, hvilket ikke gav mig meget sammenhængende søvn. Jeg fatter ikke at jeg pumpede i 9 uger!! Hvordan kunne jeg holde til det? Jeg fatter det ikke. Desværre kom der aldrig rigtig gang i amningen. De første mange uger kunne jeg kun pumpe 1-2 ml ud, og efter 8 uger var jeg oppe på 40-60 ml. i alt. og så var begge bryster altså HELT tomme. Derfor gik jeg over til flasken efter 9 uger, hvilket var en befrielse på mange områder. I kan læse hele mit indlæg om amning vs. flaske her.

Indlæggelse

7 overnatninger var åbenbart ikke nok på Hvidovre. Vi havde kun været hjemme i en uges tid, da min mavefornemmelse siger, at Charlie ikke er helt på toppen. Rigtig nok har han småfeber og 8113 beder os troppe op på børnemodtagelsen. Efter et  par timers ventetid tilser en læge Charlie, han kan ikke rigtig vurderer om han er syg eller ej, men eftersom at han kun er 3 uger gammel, får vi lov til at blive til observation natten over. Næste morgen kan jeg konstaterer at Charlie stadigvæk har feber. Han får taget blodprøver, som viser at infektionstallet er ALT for højt. Herefter går det stærkt. Jeg er på daværende tidspunkt helt alene, eftersom man kun kan være én voksen indlagt barnet. Her sad jeg i hjørnet med 5 læger rundt om Charlie, der lå helt afkræftet på et bord. Heldigvis kom Robin ind kort over, så vi kunne være der for hinanden. Lægerne kunne konstatere at han var så dehydreret at, der ikke var tilbageløb når de forsægte at lægge drop. Derfor var det en længere process. Det viste sig, at han havde fået en omgang nyrebækkenbetændelse, så jeg var indlagt i isolation med ham i 7 dage. Jeg fik næsten ikke noget mad, da det jeg blev tilbudt uspiseligt (det på barselsgangen var fantastisk, men ikke på børnemodtagelsen) Det var slet ikke optimalt, da jeg jo forsøgte at få en amning op at kører. Jeg kunne ikke selv gå ned og købe mad i 7/11, da jeg jo ikke måtte tage Charlie med ud fra værelset. Heldigvis var mine og Robins forældre rigtig søde til, at komme forbi med mad til mig! Det var nogle hårde dage, men jeg tror ikke rigtig at man kunne mærke det på mig, min mor siger i hvert fald at hun slet ikke kunne forstå at jeg var så rolig omkring det hele. Meeen jeg var nu rigtig glad for, at komme hjem efter 14 dages indlæggelse i november måned ;-)

De første store skridt

Det er altid vildt, når ens baby gør noget for første gang. I starten brugte jeg rigtig meget energi på at sammenligne Charlie med andre jævnaldrende babyer. Det bunder vel i usikkerheden, hvilket jeg tror rammer de fleste førstegangsmødre. Hvis jeg så andre baby ligge på maven, holde hovedet, smile, grine osv. og Charlie ikke var der endnu, fik jeg en lille smule stress. For var der nu noget i vejen med ham siden han ikke kunne det endnu? Nu kan jeg godt grine af det, for nu ved jeg om nogen at børn er forskellige. De lærer forskelligt og man får ingenting ud af at sammenligne. Charlie har altid været rimelig ok til det grovmotoriske. Han kravlede da han var 7 mdr. kunne stå op som 8 mdr. og gik et par uger inden han fyldte 1 år. Men så er der så mange områder, hvor andre børn er “hurtigere” end ham – eks. på det sproglige eller finmotoriske. Så hvis der sidder nogle nybagte mødre derude, som stresser en lille smule over hvad deres børn ikke kan, så bare rolig – De skal nok lære det :-)

Fast føde

Nu jeg prædiker om, at man ikke må stresse på sine børns vegne, så har der været et specifikt område, som jeg virkelig har haft det svært med – nemlig FAST FØDE. Hele overgangen fra flaske til grød og fra grød til “rigtig” mad, har virkelig ikke været en fest. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det skulle være svært at lærer en baby at spise. Jeg troede egentlig bare, at det kom helt naturligt. Det kræver masser af tid, energi og en del research og finde frem til hvad de skal spis og hvordan man skal forholde sig hvis de nægter etc. etc. Selve grøddelen gik egentlig ok, men det krævede min. 1 bad om dagen og en helvede masse rengøring. Helt anderledes gik det, da vi skulle begynde på mad med bid i. Charlies mundmotorik var ikke særlig godt udviklet da han var omkring de 6 mdr. Hvis jeg forsøgte med blødgjort bondebrød eller udkogt brocolli, lød det nærmest som om, at han var ved at blive kvalt. Han kæmpede en brag kamp med at hoste maden op alt imens jeg sad med bankende hjerte og svedige håndflader. Jeg mindes én gang, hvor jeg prøvede at give ham mad foran min mødregruppe. To af dem fløj nærmest op fra stolen, da de hørte hvordan Charlie kæmpede. Den oplevelse sidder stadigvæk dybt i mig. Også selvom maden på intet tidspunkt har siddet fast, så har det bare været rigtig ubehageligt. Hele det her “projektmad” blev en personlig kamp for mig. Jeg var rædselslagen hver evig eneste gang han skulle have mad. Derfor valgte jeg at vente med det grove mad til Charlie var 8 mdr. Jeg accepterede at han måske ikke var klar til bondebrød osv. I stedet prøvede jeg mig frem med grovere mos, hvilket vi heldigvis havde succes med. Det var først da Charlie blev omkring 10 mdr. at jeg blev mere rolig. Søvnunderskud, indlæggelser osv. er hårdt, men hele projekt mad med en mislykket amning, og overgangen til fastføde har uden tvivl været det mest udfordrende.

Den første fødselsdag 

FlagConfetti BallonerHappy Birthday balloner 1 ballonKagepyntLys til kagen 

En 1 års fødselsdag vil altid være noget helt specielt. Jeg kan fornemme, at det er ret populært, at holde kæmpe fester med masser af gæster. For os var det vigtigst at vi og Charlie fik en god dag, derfor valgte vi at gøre det så simpelt som muligt. Vi inviterede den nærmeste familie til boller, kage og hygge. Fødselsdagspynten havde vi bestilt på nettet, da tiden ikke var til at gå i 100 forskellige butikker. Vi fik desværre ikke taget så mange billeder, men sådan kan det jo gå. Charlie fik traditionstro sin helt egen kage – bare rolig, han spiste ikke op ;-)

Tak for et fantastisk år, min skat <3

 

 

 

 

cecilielange_signatur

1 kommentar

  • Pernille

    Jeg elsker elsker elsker den her slags indlæg, så tusinde tak for det!! Jeg er selv nybagt mor til en nu 16 ugers bebs. Mit forløb er anderledes og heldigvis uden indlæggelser, men det er så rart og informativt at læse om andres oplevelser. Netop fordi alt er forskelligt og børn er forskellige, så mega skønt du deler. Og ej hvor er han dejlig at se på!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Allerede træt af Black Friday?