Postkort fra Thailand

At rejse til Thailand med små børn

Vi er hjemvendt fra Thailand. Solbrune og glade. Det har været fantastisk med ferie og kvalitetstid med mine to drenge.

Der har været væsentlig mere run på min direct de seneste par uger, hvilket jo er rigtig dejligt. Det mindre fede er, at jeg simpelthen ikke har haft tid til at svare, men det vil jeg bruge min søndag aften på :-) I er rigtig mange, der har spurgt om præcis det samme, nemlig dét at rejse så langt med en lille fyr på 16 måneder. Derfor håber jeg, at jeg ved hjælp af et blogindlæg kan få svaret på langt de fleste spørgsmål, så flere af jer kan få gavn af dem.

Overordnet vil jeg lige nævne, at man sagtens kan rejse langt med små børn. Jeg synes faktisk at det gik overraskende nemt, så det tør vi godt kaste os ud i igen! Man skal huske på, at langt de fleste børn faktisk er gode til at tilpasse sig. Vi har snakket med om, at vi er ret sikre på at børn kan mærke hvis man er stresset eller utilpas. Så hvis man selv stresser over en flyveture eller andet, så kan børnene lynhurtigt mærke det. Så hvis i skal ud og rejse med små børn – slap af, det hele skal nok gå rigtig fint :-)

 

Overordnet om Thailand

Der var en helt speciel årsag til, at vi valgte Thailand til vores første langdistanceferie med Charlie. Vi har været i Thailand 3 gange før, og udover en kæmpe kærlighed til landet, så er det et fantastisk land at besøge med børn. Det er nemt at komme til, infrastrukturen i landet fungerer upåklageligt, befolkningen er søde og elsker børn, maden er fantastisk og turisme er en stor del af landet, så det er nemt at finde “gode” forhold.

Der er mange lækre steder i Thailand. Selvom vi normalt er til mindre turistede steder og øer, valgte vi denne gang noget helt andet. Vi blev på fastlandet, hvor vi ikke skulle på ekstra tid på færger eller indenrigsfly. Det skulle bare være nemt og “hurtigt”. Selvom jeg nogle af dagene længdes efter de små bounty øer, så er jeg rigtig glad for at vi valgte Khao Lak og Phuket (mest Khao Lak). Det passede helt perfekt til børnefamilier. Når det er sagt, så kan man uden problemer bevæge sig ud øerne med sine børn. Overvejer i Thailand med jeres børn? GØR det. Det er fantastisk!

Flyveturen

Hvordan flyveturene gik, hvem vi fløj med og om vi havde bestilt et ekstra sæde til Charlie, er alle spørgsmål jeg har fået min. 20-30 gange. Vi fløj med Qatar, som vi har fløjet med flere gange før. Én ting er der serviceniveau er utrolig højt, men noget andet er at flytiderne passede os bedst. Der var mulighed for at flyve aften/nat både ud og hjem, og vi havde kun et par timers mellemlanding i Doha. Da Charlie er under 2 år, kan han flyve med gratis, vi havde derfor ikke valgt at tilkøbe et ekstra sæde til ham, da vi skulle betale fuld pris. I stedet for tog vi chancen og håbede på, at flyene ikke var fyldte, så vi kunne få et ekstra sæde alligevel. Efter et godt tip, fra en lufthavnsansat, valgte vi at booke pladserne på flyet hjemmefra. Vi bookede således at der var et sæde ledigt i midten af os, for chancen for at en “enlig” vil vælge et midtersæde er ikke særlig stor, så hvis flyet ikke er fuldt, får de oftest en plads vindue eller gangen. Vi var heldige både ud og hjem, og det var virkelig rart at have et ekstra sæde, men jeg er stadigvæk glad for at vi sparrede de 4500 kr. Havde flyet nu været fyldt, er jeg sikker på at vores sidemand gerne ville bytte plads, så han/hun ikke skulle sidde i midten af os ;-)

Alle 4 flyveturer gik rigtig fint. Vi havde lidt “startproblemer”, grundet forsinkelser og en overtræt Charlie, men det problem var løst i løbet af den første time. Hvis i også oplever forsinkelser på jeres fly, skal i tjekke AirHelp ud. De er virkelig gode, og kan vejlede dig omkring flyforsinkelse erstatning. De andreflyveturer gik med lidt søvn, leg og vandren op og ned ad gangen – Man kunne godt blive lidt misundelig på de passagerer, der sad og hyggede sig med en film ;-)

 

Jetlag

Hvordan reagerer sådan en lille størrelse på tidsforskel? Man skal huske på, at børn er rigtig gode til at tilpasse sig. For os var tidsforskellen intet problem. Han kom lidt senere i seng de første 2 dage og sov lidt længere end normalt. Og efter hjemkomsten, kom han tidligt i seng den første dag, men ellers har der intet været.

Mad og bakterier

Noget af det, jeg havde haft størst “bekymringer” om var maden. For hvordan ville Charlies mave reagerer på alle de bakterier, og ville han overhovedet gide spise? Nu har vi heldigvis en madglad dreng, der ikke mangler noget, så skulle han spiste appetitten i 14 dage, ville det nok gå alt sammen. De første to dage, ville han ikke rigtig spise så meget. Så det blev kun til et par smoothies, men derefter tog det fart. Han spiste som en fuldvoksen og han spiste næsten ALT. Thaimad etc. Vi sørgede naturligvis for at undgå gadekøkkener af hensyn til Charlie (vi foretrækker selv at spise fra gadekøkkener, da det smager fantastisk) Derudover valgte vi ofte restauranter, som havde børnemenuer – Så der blev altså også spist spaghetti rigtig mange aftener.

Derudover havde vi medbragt en hel kuffert med snacks….. Næsten da. Vi havde smoothies, kiks, figenstænger og ostehaps med hjemmefra. Vi er virkelig glade for, at vi valgte at tage så meget med hjemmefra, for når de små bruger så meget energi, kan de godt have brug for en ekstra snack i ny og næ. Vi var i hvert fald virkelig glade for at have smoothies med, da de er gode i varmen.

Med hensyn til bakterier sørgede vi bare for, at have håndsprit med, og ikke at skylde hans sutter under vandhanen. Som det allervigtigste fik sine d-dråber med mælkesyrebakterier. Ellers har vi ikke så forsigtige, da vi ikke ønskede at pakke ham ind i vat. Vi tog vores forholdsregler, uden at være for overforsigtige :-) Det gik rigtig fint, og der var ingen maveproblemer for nogle af os.

Rutiner

Vores rutiner med mad, søvn osv. kørte så fint inden vi tog til Thailand. Jeg var en lille smule i tvivl om hvordan det skulle foregå med lur, aftensmad etc. når vi nu var væk fra hjemmets fire vægge. Igen må jeg erkende, at børn bare er gode til at tilpasse sig. Det var overraskende nemt, Charlies klarede det til UG. Vi brugte ikke energi på at stresse over, at han ikke skulle for sent i seng. Han sov når han var træt, om det så var i klapvognen ved poolen eller

 

Jeg håber i kunne bruge det til noget. Stil gerne spørgsmål hvis i har flere spørgsmål :-)

For flere rejseanbefalinger med små børn, se mere på min instagram @cecilie_lange

 

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra Thailand