Charlies favoritlegetøj 2-3 år

Charlies nye værelse

Nu er vi langt om længe ved, at være færdige med Charlies værelse. Det har været en rigtig lang process – måske lidt for lang. Da vi flyttede ind i huset for lidt over halvanden år siden, havde vi ikke gjort os særlig mange tanker om Charlies værelse. Vi placerede bare en seng og en kommode med pusleplads derinde, da han jo ikke skulle bruge sit værelse til andet end at sove på.

I sommers synes vi at det var på tide, at tænke på at han snart skulle have et hyggeligt værelse, som kunne rumme noget af alt hans legetøj, og så gik vi ellers igang med at suge inspiration til os. Med 2 x fuldtidsjobs, en tumling og en graviditet er tiden knap i hverdagen, så projektet trak ud. Men nu er vi endelig der hvor han har fået sig et hyggeligt værelse. Det eneste han mangler, er sin nye seng som kommer om en måneds tid.

Hvilken væg skal man male, når der er skråvæg?

Én af grundende til, at vi var så lang tid om, at komme igang med Charlies værelse, var at vi ikke anede hvordan vi skulle gribe skråvæggen an. Vi var helt overbevist om, at vi gerne ville have lidt farve ind, så det hele ikke var hvidt. Jeg har brugt timevis på at researche skråvægge, farver og tapetter. Tro mig. Det var ikke en nem beslutning. Vi endte med at gå med den nederste del af skråvæggen og væggen mod vinduet. Jeg synes det er blevet virkelig godt, og det gør bestemt ikke værelset mindre, at se på. Vi har malet med en Jotun Sens- Serene Blue

At indrette et 1o kvm. børneværelse med skråvæg. 

Det er faktisk ikke nemt at indrette et værelse med en skråvæg, og slet ikke når det “kun” er 10 kvm. og skal rumme en del legetøj. Det vigtigste for os var at værelse skulle være funktionelt, praktisk og hyggeligt. Sengen er placeret under skråvæggen, for at give mere plads til leg de steder hvor der er ikke er skråvæg, Legetøjet skulle være let tilgængeligt, og der skulle være gulvplads til at lege. Derfor valgte vi først og fremmest et reolsystem med gennemsigtige, så Charlie selv kan tage sit legetøj frem. Reolen er placeret på væggen bag døren, så pladsen udnyttes bedst muligt. Vi har prøvet det af i små 2 måneder, og det er virkelig genialt. Derudover prioriterede vi et læse/hyggeområde, for også at skabe lidt ro på værelset. Igen gik vi med en løsning, hvor det er muligt for Charlie selv at tage sine bøger ned.

Find plakaterne her:   Metallic Sting ray –Peek a boo giraffe  –Bond II 

Find rammerne her: Rammer i egetræ 30×40 

 

Når hyggen er vigtig

For mig var det vigtigste med værelset, at hans værelse skulle være et hyggeligt og trygt sted at sove og lege i. Hygge kan kombineres af mange ting, men tomme vægge skaber i følge mig ikke meget hygge. Derfor var plakater faktisk noget af det første jeg kiggede på. Normalt er væggene dem, der bliver pyntet sidst, men ikke på Charlies værelse. Jeg elsker plaktater på børneværelser! Det er en nem måde, at få den hyggelige stemning ind, og selve plakterne kan nemt skiftes ud, når børnene bliver ældre og får andre interesser, alt imens at rammerne genbruges.

Charlie har i en lang periode været utrolig glad for dyr. Derfor var vi helt opsatte på, at hans selvfølgelig skulle have plakater med dyr på. I og med, at han ikke længere er i babyfasen, faldt jeg over nogle plakater som jeg synes var perfekte til 2-årig. Derudover var jeg helt opsat på, at han skulle have trærammer på den hvide væg, da jeg synes sort/hvid godt kan give et lidt hårdt udtryk.

Find plakaten her:  World map animals 

 

Hvad siger i til det? Er det ikke blevet ret hyggeligt? :-)

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Charlies favoritlegetøj 2-3 år