Min fødselsberetning - en fødsel midt under coronakrisen

Om at få hverdagen til at hænge sammen med to børn

Reklame for Bilka

Vi har nu øvet os i, at være en familie på fire siden midten af marts. Vi fik en lidt hård start under lockdown, forstået på den måde at der ikke var noget hjælp at hente fra bedsteforældre/familie, og at vi samtidig havde Charlie hjemme i 8 uger, alt imens Robin skulle passe sit arbejde. Det synes jeg altså var lidt hårdt, når man havde en nyfødt man knap nok kendte, og som oveni hatten havde spiseproblemer/silent refluks på grund af et stramt tungebånd. Anyway. Det er på mange måder blevet en del nemmere som månederne er gået. Dermed ikke sagt, at det er nemt med to børn under tre år, men det bliver nemmere for hver dag.

Vi har endnu ikke en hverdagsrutine, for der er gået sommerferie/barsel i den herhjemme, men vi øver os på, at det snart bliver hverdag igen, og allerde nu ved vi godt hvad der fungerer og hvad der ikke gør.

 

Do

Planlæg ugen hver søndag

Lav en madplan

Handle stort ind én gang om ugen

 

Det lyder jo rimelig simpelt. Men det er nemmere sagt end gjort – Det er jeg sikker på mange kan nikke genkende til ;-) Når det er sagt, så går ugen bare så meget nemmere når vi har styr på ovennævnte. Så vi øver os og prøver at få brudt gamle (dårlige) vaner med daglige indkøb.

Inden jeg fik børn elskede jeg mine daglige indkøbsturer. Jeg synes det var så hyggeligt, at gå og kigge på friske grøntsager og selv vælge hvilke jeg skulle have i kurven. Jeg kan stadigvæk godt lide at handle i fysiske butikker. Men jeg må også erkende at tiden bare ikke er den samme, og med to børn, hvor den ene er en baby, er det bare ikke altid nemt – Derfor bliver storindkøbene altså foretaget fra computeren af! :-)

Indkøb til hele ugen 

Da jeg blev spurgt om jeg kunne tænke mig, at prøve “BilkaToGo” var jeg ikke ét sekeund i tvivl. For det første har vi en Bilka forholdsvis tæt på vores hjem, som forresten ligger “på vejen hjem” fra arbejde for os begge, og så er det faktisk noget vi har talt om, at det nok blev vejen frem for os, når vi begge starter på job efter barsel.

Vi bestilte vores varer i går morges i ro og mag hjemmefra stuen, og om eftermiddag hentede vi varerene i Bilka. Det lækreste var at vi bare skulle kører ind i parkeringskælderen i Fields, følge skiltene, indtaste mobilnummeret på en skærm, åbne bagagerummet og så kom en Bilkamedarbejder ud med alle ens varer og pakkede bilen – Helt uden vi skulle så meget som løfte os 5 cm. fra bilsædet. Det sparede os for en del tid, penge og utilfredse børn, så det er helt sikkert ikke sidste gang vi gør det! Og lige en lille sidebemærkning. Det frugt og grønt vi købte var fint og frisk – Det er personligt ret vigtigt for mig!

Nu er det ikke fordi, at vi ikke kan have børnene med ud at handle. For selvfølgelig kan vi det. Faktisk elsker Charlie at være med ude, at handle. MEN det er bare ikke altid, at tiden er til det, for når man er i “vil selv” alderen og man udover det har fundet ud af hvor fed legetøjsafdelingen er, så kan det godt tage lidt tid at få handlet. Derudover er det bare ikke altid det fedeste, at have en baby med, for man ved aldrig om de pludselig går bananas fordi de er sultne eller vil have opmærksomhed ;-) Så summa summarum må være, at vi sparre rigtig meget tid på at købe ind online – for ikke at tale om penge på alle de små impulskøb man laver.

Når vi handler ind til én hel uge ad gangen, plejer vi først at lave en plan over hvad der skal se i løbet af ugen og hvilke dage vi spiser hjemme. Derefter laver vi en madplan, danner os et overblik over hvad vi har i forvejen og så laver vi en indkøbsliste. Det lyder jo rimelig simpelt, men nogle gange er det et uoverskueligt projekt, nok mest fordi trætheden tager over. Når vi har indkøbslisten klar, er det nemt at gå ind på BilkaToGo og søge de varer frem man vil købe. Vil man hellere benytte kategorierne, er det også meget nemt at navigere rundt i. Det tager omkring 10-15 min. at klikke alle varerene hjem, hvis vi har forberedt en liste først. Det er væsentlig hurtigere og mindre stressende end at skulle lave storindkøb i en fysisk butik. Varene kan bestilles helt frem til kl. 14 og så kan de hentes fire timer senere, det er fuldstændig genialt for os nu hvor Robin lige kan smutte forbi og hente varerene på vej hjem fra arbejde.

 

 

 

 

Nu håber jeg på, at vi kan få en rigtig god rutine med storindkøb og madplaner, så vi undgår de små dagligdags diskussioner om dagens aftensmad ;-) Hvis i har andre gode idéer til små tiltag, som kan gøre hverdagen nemmere, må i meget gerne dele dem med mig!

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødselsberetning - en fødsel midt under coronakrisen