Om at få hverdagen til at hænge sammen med to børn

Når ens baby skal flytte på eget værelse

Her står vi pludselig med en dreng på 3 år og en baby på 7 mdr. Tiden flyver afsted når man har to krudtugler i hjemmet :-) De af jer, der har fulgt med på instagram ved i nok, at lillebror ikke har været meget at sove for sig selv. De første tre måneder var han klistret op af mig. Han skulle ligge OVENPÅ mig og sove. Han ville helst ikke ligge i sin barnevogn og han skulle i hvert fald ikke nyde noget af at ligge i sin vugge. Han tog fuldstændig røven på mig, for jeg vidste fra Charlie hvor godt han sov i sin egen seng. Men så lærte jeg på egen krop, at børn altså er forskellige (også selvom de har samme forældre).

Heldigvis er lillebror Oscar blevet så dygtig til at sove i sin barnevogn i dagstimerne, og vi er kommer dertil hvor han bliver puttet i sin egen seng på sit eget værelse. Så langt så godt. Det var egentlig nok os, der havde behovet og ikke ham. Han er en rigtig tryghedsbaby. Desværre har vi ikke en dør til vores soveværelse, så hvis vi f.eks. tømmer opvaskemaskine og Oscar ligger på vores værelse, bliver han med garanti blive forstyret. Han er sådan en baby, der siden dag 1 er vågnet ved pludselig høje lyde. Helt modsat Charlie. Men igen. Børn er forskellige. Anyway. Jeg var begyndt at savne mine aftener, så derfor valgte vi at nu var det altså tid til, at han skulle sove på eget værelse.Dog kommer han ind til os ved en 23 tiden fordi han bliver rigtig urolig der. Så han får en flaske og sover videre. Han får sutten et par gange i løbet af natten og en enkelt flaske, så selvom jeg endnu ikke har fået en hel nats sammenhængende søvn, tror jeg ikke jeg kan klage! Så han får altså en flaske omkring kl. 23, 03 og igen omkring kl. 06.

Nu hvor han skulle lære at blive puttet på eget værelse, var det vigtigt for os, at gøre det lidt hyggeligt. Rom blev ikke bygget på en dag, så vi er ikke helt færdige endnu, men vi er godt på vej. Selve “sovehjørnet” er gjort hyggeligt med wallstickers og plakater på væggen, og luftballoner i loftet – egentlig ret simpelt, men for en baby på 7 mdr. er det helt perfekt. Plakaterne er fra Desenio, som alle andre i vores hjem. Jeg synes de har et rigtig fint udvalg, som passer til enhver smag.

Vi har valgt nogle plakater i rolige farver til at starte med, da jeg gerne vil have at hans værelse skal signalere ro. På sigt skal der mange flere farver ind, men lige nu skal det bare være simpelt og hyggeligt.

Plakater:

Flying Bunny Personal

Baby Dinosaur No 1

Over The Rainbow

The Places You’ll Go 

Alle plakater har vi valgt med egetræsrammer, da vi synes det giver det flotteste resultat til børneværelserne. Hvis man er i tvivl om hvorvidt de forskellige plakater passer sammen, er der et værktøj inde på Desenio, hvor man kan lave din egen billedevæg, ret smart hvis man som mig ikke altid er helt skarp til at visualisere det. Byg din egen billedevæg her.

Jeg har altid gået rigtig meget op i rutiner, egentlig fordi det altid at fungeret virkelig godt med Charlie. Men ærligt. Det er bare lidt mere omfattende når man har to børn. Dog har vi fået os en rimelig stabil aftenrutine de aftener vi begge er hjemme. En aftenrutine for os er som regel at én af os rydder af bordet og den anden leger på gulvet med børnene. Hvis én af børnene er helt kuk kuk venter vi med at rydde af bordet til børnene er puttet. Derefter tager vi ét barn hver og får i nattøjet og børstet tænder og så går vi ind på hvert vores børneværelse. Som regel kommer Charlie i seng 10 min. før Oscar. Han snakker nemlig SÅ højt, at Oscar ikke kan finde ro hvis han bliver lagt i sin seng. Charlie får læst en godnathistorie, så synger vi et par sange, siger godnat og går ud, så falder han selv i søvn. Oscar får en aftenflaske, kommer op og bøvser i 1-2 min., får sin tyngdesovepose på og bliver derefter lagt ned i seng. Så nusser vi ham i hånden med hans nusseklud og synger en sang. Efter han er gået over til 2 lurer i stedet for 3, er det lykkedes mig at putte ham på under 10 min. Jeg ved, at det er en fase og at vi nok skal komme til det stadie hvor det tager + 1 time at putte ham, så lige nu nyder vi den rutine vi har nu, og så er vi klar til at lave småændringer i takt med at Oscar bliver ældre. Planen er at drengene skal have fælles soveværelse om ét års tid, hvis Oscar altså sover igennem til den tid :-) Det gode er, at plakater er en nem og billig måde, at skabe et helt nyt udtryk på i værelset.

 

cecilielange_signatur

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at få hverdagen til at hænge sammen med to børn