Glutenfri chokolademousse

Du har fået piskesmæld…..

Jeg var til julefrokost med badmintonklubben i 2007, der var højt humør og alle var glade. Det næste jeg husker, er at jeg vågner og er ved at blive kvalt i mit eget opkast. Jeg lægger mig til at sove igen og vågner først næste morgen, ved at min mor kommer ind og spørger om jeg havde haft en ordentlig skid på.

Min hovedpine var enorm, jeg kom pludselig i tanke om, at jeg var blevet tabt på et betongulv (med hoved først) Og at min træner havde fulgt mig hjem. Mere kan jeg ikke huske. Min mor skyndte at køre mig på skadestuen, og ja det var en hjernerystelse. Der lå jeg til observation det meste af dagen.

Hver dag døjede jeg med koncentrationsbesvær og en metalsmag i munden. Et par uger efter var jeg en tur hos kiropraktoren, han blev sur over jeg først var kommet så sent. Jeg kan tydelig huske han sagde “Jamen du har fået piskesmæld”

Jeg var 17 år og kendte ikke konsekvenserne. Men det viste sig at jeg i mange år måtte døje med kronisk hovedpine, koncentrationsbesvær, migræneanfald osv. Jeg kunne ikke engang holde mine egne arme over hovedet i længere tid, eller ligge med en stor pude i sengen. Alle mine hals- og nakke muskler spædte fuldstændig op.

Først i 2012 begyndte jeg at genoptage min træning for alvor. Efter de første mange gange resulterede det i slemme migræneanfald eller en voldsom spændingshovedpine. Men eftersom jeg fik opbygget muskler forsvandt hovedpinen.

I dag er jeg afhængig af at træne og være aktiv. Hvis jeg holder pause mere end 1 uge, kommer hovedpinen snigende. Jeg er så lykkelig for, ikke at skulle gå til behandling hver uge mere. Og jeg er sikker på, at min kæreste også er glad for at han ikke skal give mig massage hver anden dag ;-)

Så Jer der døjer med piskesmæld eller spændingshovedpine… Op og træn’, også selvom det gør ondt. Det er den bedste behandling i kan få !

IMG_1920

cecilielange_signatur

1 kommentar

 • Maja m

  Ej hvor bliver jeg “glad” .. Lyder helt forkert :) for at jeg faldt over det her indlæg, da jeg ligesom dig har et kronisk piskesmæld. Mit kom også efter en bytur, hvor jeg faldt ned af en trappe og efterfølgende tog jeg det ikke alvorligt.
  Så her 3 år efter, døjer jeg stadigvæk med symptomer fra det, nogle af dem er de samme som dine, det er virkelig hårdt i perioder!! Men træning kan til tider også hjælpe mig, dog ikke altid. Nogen gange får jeg mere ondt..
  Men tænkt hvor ego det end lyder, så det rart st vide at man ikke er den “eneste”, da jeg sys det er en svær lidelse at have, da den ikke kan ses og til tider er meget uforudsigelig, og derfor påvirker mit sociale liv samt min psykiske tilstand…
  Mange hilsner
  Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri chokolademousse