Når drømmeferien regner væk

Q&A Filippinere

p1010824

Der har været sindssyg stor efterspørgsel på min rejse til Filippinerne. Da rigtig mange af jer havde de samme spørgsmål, synes jeg at det var nemmest at lave et helt indlæg med alle svarene. Så her kommer de :-)

 

Er det sikkert at rejse til Filippinerne?

Jeg går ud fra at I tænker i forhold til terror? I hvert fald så anbefaler jeg altid at følge udenrigsministerens rejsevejledning – Det kan findes her. Der er nogle områder i det sydlige Filippinerne, som de fraråder alt unødvendig rejse til. Når det er sagt, følte jeg mig meget tryg de steder vi besøgte. Filippinerne er super søde, og vi oplevede faktisk at der var vagter på flere hoteller. Dog er der nogle områder i Cebu som jeg ikke ville have lyst til at befærde mig i alene om aftenen.

 

Hvordan kommer man nemmest rundt på Filippinerne, og hvordan har I planlagt jeres tur?

Det afhænger helt af hvor man skal hen. Infrastrukturen er ikke super fantastisk og det tager derfor en del tid at komme fra A til B. Hver gang vi skulle til en ny ø satte vi altid en hel dag af til rejsen. Vi betalte CC Travel for at hjælpe med planlægningen, så vi sparrede rigtig meget tid på ikke selv at skulle finde hoved og hale i det. Vi havde snakket med dem om hvilket øer vi gerne ville besøge. Herefter sammensatse de rejsen efter vores behov og ønsker. Derudover bestilte de privat transport til og fra lufthavnen, færger osv. Det var ret luksus :-) Men for at vende tilbage til ovenstående spørgsmål fungere deres indenriges flyvninger fint. Vi fløj med Cebu Pacific som var ganske udemærket.

 

Hvor meget har du betalt for din rejse?

Jeg betalte lige omkring 25.000 kr. for alle fly, færger, transport og hoteller (18 overnatninger). Vores flybiletter var rigtig dyre da vi rejse mellem jul og nytår. Det kan derfor gøres en del billigere, hvis man rejser andre tidspunkter :-)

 

Hvor er det flotteste sted du har været på Filippinerne?

El Nido er helt klart min favorit af de steder vi har været. Jeg synes virkelig der var smukt. Dog har jeg hørt at Coron skulle være endnu flottere, desværre har jeg ikke selv været der :-)

 

Hvordan var jeres rute og hvordan kom i rundt?

Vi havde super svært ved at vælge en rute. For vi ville gerne det hele, men da infrastrukturen ikke er helt i top valgte vi “kun” fire øer. Vi kom frem til følgende:

Cebu – Malapascua – Bohol – El Nido (Market med stjerner nedenfor)

skaermbillede-2017-01-16-kl-06-55-57

Vi fløj til Cebu og brugte et par dage der. Derefter blev vi hentet af en privat bil på hotellet i Cebu som fragtede os helt op nord på hvorefter vi skulle have en båd til Malapascua. Det tog omkring 4-5 timer. Da vi skulle videre til Bohol blev vi igen hentet af en båd og blev sejlet tilbage til Cebu, herefter skulle vi kører i små 3 timer for at skulle med en større færge til Bohol. Turen til El Nido var lidt speciel, da tyfonen desværre sørgede for at befinde sig cebu området. Derfor var alle færger/fly aflyst. Normalt ville man blot skulle tage færgen tilbage til cebu for at tage et fly til Puerto Princessea og en bil fra lufthavnen til El Nido. Her skal det nævnes at køreturen kan tage helt op til 7-8 timer.

 

Kan du anbefale et godt hotel?

Panglao Island Nature Resport på Bohol var super lækkert. Det var det “pæneste” hotel vi havde booket, og det levede bestemt op til vores forventninger.

 

Er Filippinerne ligeså turistet som Thailand?

Det kommer helt an på hvilke områder man sammenligner med. Men generelt har jeg den fornemmelse at Filippinerne langt fra er ligeså turistet.

 

Er det dyrt at være på Filippinere?

Nej, det er det ikke. Selvfølgelig kan det være smådyrt hvis man befinder sig på luksusresorts. Men de fleste steder kan man finde hovedretter til 30-50 kr. Transport såsom taxa, fly og færger er også billigt. Jeg har forsøgt at lave en liste med vejledende priser. OBS. Priserne varriere alt efter hvor i Filippinerne man befinder sig.

Vand 1 lr: 40 pesos

Hovedret bestående af ris og kylling: 300 pesos

Pizza: 350 pesos

Frugtshake: 100 pesos

Færge fra Cebu-Bohol: 500 pesos

2 dyk: 3000 pesos

 

Nu skriver du at I har haft meget regn. Ved du hvilken periode, der er bedst at rejse i mht vejret?

Det kommer vidst lidt an på hvor i Filippinerne man befinder sig. Men de lokale siger at marts og april skulle være de tørreste og mest solrige måneder. De måneder vil jeg i hvert fald gå efter næste gang ;-)

 

Hvor skal man tage hen på Filippinerne og hvad koster det inkl. lommepenge?

Det kommer alt an på hvad man gerne vil opleve? Vil man have masser af adventure? Vil man være mere kulturel? Vil man bare gerne ligge på en lækker strand? Skal man bruge penge på at drikke sig fuld hver aften? Hvor meget er man villig til at rejse rundt? Jeg vil tage udgangspunkt i mine egne ønsker. Når vi rejser vil vi gerne kombinere lækre strande med fede oplevelser. Vi ønsker ikke bare at ligge på en strand tre uger i streg, derfor vælger vi ofte steder hvor der er noget at “lave” såsom gode dykkermuligheder. Jeg vil tro at jeg alt i alt har brugt ca. 33.000 kr. for alt (inkl. rejse) Dog kan dette gøres meget billigere, da dykningen trods alt koster lidt. Derudover kan man vælge at finde billigere hoteller/hostels :-) Hvis jeg havde én måned på Filippinerne ville min foretrukne rute se sådan ud:

 

Cebu (Whale shark watching, canyonering, Kawasan falls, Kalamanggan Island)

Bohol (Chocolate Hills, Tarsier Monkey, Waterfalls, Alona Beach, Island Hopping)

Siagaro (Surfers paradise)

Siquior (Billigt, smukke vandfald, god dykning, ikke særlig turistet)

Palawan (El Nido, Island Hopping, Napcan Beach, Duli Beach)

Coron (Det nye El Nido som endnu ikke er super turistet)

 

Hvad synes du om Filippinerne i forhold til Thailand?

Der er virkelig mange parametre, som spiller ind. Derfor kommer der et helt indlæg hvor jeg sætter Thailand og Filippinerne op imod hinanden.

 

Jeg håber I kunne bruge mine svar til noget :-) Har I flere spørgsmål kan i bare smide en kommentar nedenfor.

img_3780

 

cecilielange_signatur

10 kommentarer

 • Gustavo Woltmann

  Det er nogle gode spørgsmål og nogle gode svar, du er kommet med. Det er godt at vide, til når man selv skal afsted.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Salli Kønig

  Godt indlæg og inspiration til min rejse om et par uger. Hvor boede i på Siquijor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Vi var desværre ikke selv på Siquijor. Men vores rejseagent anbefaler Coco Grove Beach Resort :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Cecilie
  Hvor boede I i El Nido? Og vil du anbefale, at man bor ved Corong Corong eller Caalan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det smukt ud – og lyder virkelig lækkert (:

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Sofie

  Hej Cecilie.
  Jeg skal selv til Filippinerne om 4 uger, og har et par spørgsmål som jeg håber du kan svare på :-)
  – Ved du om USD er accepteret som betaling, eller om man skal veksle dem dernede?
  – Oplevede i noget på Panglao/Bohol? Vi har 5 dage der, og jeg vil lige høre om der er noget du kan anbefale?

  På forhånd tak for hjælpen! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Det lyder rigtig dejligt :)
   – Man kan sagtens medbringe USD og bruge veksle dem derinde. Det gjorde vi selv med EUR og fik en bedre kurs. Jeg ved faktisk ikke om man kan betale med dem på restauranter osv?
   – Vi var desværre plaget af en tyfon da vi var på Bohol, så rigtig mange aktiviteter var “lukket” ned. Men der er masser af lave (chocolate hills, tarsier “aberne”, local river, smukke vandfald, island hopping, dykning) Alle er noget jeg vil anbefale mens man er der.

   Rigtig god tur, jeg er slet ikke misundelig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hej Cecilie

  Hvor boede I i El Nido? Er der områder du kan anbefale? Mig og min rejsepartner er helt fascinerede af de kajak ture som man kan se alle har været på i El Nido – er det et bestemt område – det ligner også I har været der?

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilielange

   Vi boede ikke langt fra Las Cabanas beach (som er en ganske fin strand). Det ligger ca. 5-7 min. fra El Nido town.

   Man kan leje kajak de fleste steder. Vi var på Tour A, som sejlede forbi small lagoon. Her lejede vi en kajak og sejlede rundt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Cecilie, Vi er i gang med at planlægge en tur til februar, og dine indlæg er virkelig brugbare :) Jeg vil lige høre, om i tog malaria piller? Mvh. Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når drømmeferien regner væk