Når man har født må man godt

Man behøver ikke gå på CBS for at blive til noget!

28169325_10156058458863497_1184199942_o

Student anno 2009

Reklame for Cphbusiness

For mange unge, handler deres gymnasietid ikke kun om at have det sjovt. Det handler om, at få de højeste karakterer så man kan komme ind på drømmeuddannelsen. Rigtig mange unge ønsker at læse noget indenfor business og økonomi, hvorfor CBS ofte er et oplagt valg. Der er ingen tvivl om at CBS har et godt image, og specielt unge mennesker kan måske føle at der er prestige i at gå der. Det tænkte jeg nemlig selv tilbage i 2010, da jeg skulle søge ind på en uddannelse. Det er snart ved, at være den tid på året på man skal søge ind på uddannelser. I hvert fald hvis man søger kvote 2. Derfor vil jeg rigtig gerne fortælle jer lidt om hvilken uddannelsesvej jeg valgte, og lidt om hvilket job det har givet mig den dag i dag.

Jeg ville rigtig gerne læse en specifik uddannelse på CBS, men desværre var mit snit fra gymnasiet ikke højt nok (takket være de mange torsdags byturer). Derfor gik jeg igang med at kigge på alternativer. Det var her jeg faldt over Cphbusiness, som tilbød en masse erhvervsakademiuddannelser med mulighed for tilbygning. Jeg var rigtig meget i tvivl om hvilken retning jeg skulle gå. Markedsføring har altid interesseret mig utrolig meget og jeg var virkelig dygtig til det på HHX. Men jeg ønskede også at have bedre økonomisk forståelse, da jeg mente at det var et rigtig godt grundlag. Valget stod mellem markedsføringsøkonom eller finansøkonom. Efter en masse søgning på nettet faldt valget på finansøkonom, et valg jeg i dag ikke fortryder.

studiemiljoe_1_previewDeltag i åbent hus d. 20. eller 22. februar – læs mere her

I sommeren 2010 startede jeg på uddannelsen, med den idé at jeg egentlig bare gerne ville gennemføre med et pænt resultat og ikke nødvendig behøvede nye veninder, da jeg følte at jeg havde rigeligt i forvejen. Men jeg var så heldig, at komme i en rigtig god klasse med nogle super søde piger, som jeg kom rigtig godt ud af det med. Vi endte med at have en kanon studiegruppe og havde det virkelig sjovt i hinandens selskab. Selve uddannelsen tog 2 år. Meget af undervisningen foregik ud fra “det virkelige liv” og ikke kun fancy teori. Det vil sige at vi faktisk lærte at bruge diverse teorier og modeller i praksis, hvilket jeg synes er en fordel. Derudover  skulle man i obligatorisk praktik. Jeg valgte at søge ind hos Datea i deres økonomiafdeling, da jeg dengang troede at controlling var vejen jeg skulle gå. Det var nogle meget lærerige måneder, hvor man virkelig lærte at begå sig på en arbejdsplads. Men jeg blev samtidig meget klogere på hvilken vej jeg ville gå, og det var ikke at side i en økonomiafdeling.

Jeg afsluttede finansøkonomuddannelsen med flotte karakterer og skulle nu finde ud af hvad jeg havde af muligheder. Jeg kunne sagtens have valgt at læse videre med det samme og professionsbachelor i Finans. Dog havde jeg under min uddannelse lært, at hvor vigtigt det var at komme ud på arbejdsmarkedet og suge til sig med erfaring der. Derfor var min mision klar. Jeg ville have et job og på sigt tage en HD uddannelse for at dygtiggøre mig yderligere fagligt. Jeg var så heldig, at komme hurigt i job. Faktisk var jeg kun arbejdsløs i én måned. Jeg fik et administrativt job hos Nykredit Leasing, som var en rigtig fin begyndelse. I dag 5 ½ år senere er jeg stadigvæk i Nykredit. Jeg sidder som “Account Manager” i Nykredit International. Mit job går primært ud på at kreditvurdere og rådgive de kunder, som køber bolig i Spanien og Frankrig. Derudover har jeg videreuddannet mig og taget en HD uddannelse i Økonomistyrring og Processledelse. Det er nemlig sådan at min uddannelse gav direkte adgang til, at læse en HD uddannelse. Der er derfor rigtig mange alternativer til de almindelige bachelor udddannelser, og man kan sagtens blive til noget selvom man ikke læser på CBS og KU :-) Faktisk kom størstedelen af mine medstuderende i job med det samme, hvor mange af dem fik tilbudt job der hvor de var i praktik. De fleste startede i virksomheder som Danske Bank, Nordea, Deas, Nybolig og EDC. Jeg har set at flere af dem har fået egne mæglerbutikker og større stillinger, hvilket er virkelig virkelig flot.

Skal du ind og læse til sommer, så er mit aller bedste tip at tage til de åbent hus arrangementer der er. Også selvom du tror, at du ved hvad du vil læse. Måske du bliver overrasket og finder ud af at der er andre interessante uddannelser? Jeg vil i hvert varmt anbefale at deltage i åbent hus arrangementet hos Cphbusiness d. 20. og 22. februar. Læs mere om åbent hus arrangementet her.

Jeg vil rigtig gerne vide hvad i har gjort jer af tanker omkring uddannelse? Byd endelig løs i kommentarfelter :-)

 

 

 

 

cecilielange_signatur

6 kommentarer

 • Silje

  Hej Cecilie
  Virkelig spændende at høre om din uddannelsesvej!
  Jeg valgte personligt forkert i første forsøg, da jeg valgte en sundhedsfaglig uddannelse, der ikke var særlig bred. Dette passede slet ikke til mig.
  Jeg fandt frem til min nye uddannelse via ug.dk og gennem en ven. Kravet til den nye uddannelse var, at det skulle være en bred uddannelse med gode jobmuligheder og inden for et helt andet område – økonomi. Jeg læser i dag en professionsbachelor i Finans, hvilket passer langt bedre til mig. Jeg har stadig ikke helt affundet mig med, hvilken retning inden for området jeg vil gå, men det er det, der er så dejligt ved uddannelsen – jeg har mange forskellige jobmuligheder :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina E

  Jeg valgt også at læse en 2 årig finansøkonom efter handelsskolen. Efterfølgende har jeg bygget ovenpå denne med en Bachelor i Erhvvervsøkonomi, hvor man får merit for 1 af de 3 år en bachelor tager. Dette er jeg super glad for, og jeg har kunne bruge min uddannelse til gode og ansvarsfulde stillinger i blandt andet Bang & Olufsen og senest det kommunale. Så anbefaler helt klart også en kort videregående uddannelse til at åbne nye døre og muligheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende at læse lidt om din uddannelse, Cecilie! Nu er jeg selv kandidat fra CBS så måske er jeg bare farvet, men endte du netop ikke med at tage en HD på CBS? Jeg har erfaret i min omgangskreds at dem, som uddannede sig til markedsføringsøkonom og finansøkonom havde svært ved at få jobs uden at læse videre. Min kæreste tog ikke en videregående uddannelse og arbejdede sig i stedet op, men er også endt med at læse HD på CBS fordi han mangler papir på det han kan.
  Man kan så sige, at det jo er ærgerligt i vores samfund at man skal have et diplom for at kunne bevise at man er dygtig til noget; men det er nok desværre svært at gøre anderledes når der står så mange i kø til jobsene :-(
  Min erfaring er at det er vigtigst at lave noget du synes er sjovt; for ellers kommer man nok ikke igennem det på en god måde alligevel. Men at man også bør tænke lidt over hvilket diplom du står med i hånden i sidste ende – i hvert fald hvis man har store ambitioner inden for business.
  Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Cecilie.
  Jeg overvejer selv at gå lidt samme vej.
  Det nye uddannelses loft skræmmer mig dog en del, og gør mig nervøs for at vælge “anderledes” uddannelser end vi kender.
  Derudover så mener jeg vist også, at en HD bl.a. er selvbetalt? Når du skriver, at “det gav dig direkte adgang til en HD”, menes der så bare, at du var kvalificeret til uddannelsen, eller at den også var gratis?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det er måske et meget personligt og fjollet spørgsmål.
  Betalte dit arbejde for din HD? Mange arbejdspladser er jo interreseret i bedre og mere uddannet personale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Cecilie
  Jeg skal i gang med at læse til sommer – dog i Odense. Jeg har tænkt at tage en pba. I finans, men nu bliver jeg i tvivl om, hvorvidt jeg kan bygge oven på den. Ved du noget om det?
  Jeg vil i første omgang tage pba fordi den indeholder flere af de fag, jeg skal bruge for forhåbentlig i fremtiden at blive ejendomsmægler.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man har født må man godt