Barn nr. 2?

Når weekenderne får en helt ny betydning

Der var engang, hvor weekenderne blev brugt på byture og afslapning på sofaen. Jeg kan tydeligt huske, hvor mange gange Robin og jeg huskede hinanden på, at vi skulle nyde vores søndage på sofaen. Hold nu det var luksus dengang. Hvordan kunne man overhovedet være træt mandag morgen, når man bare havde ligget på sofaen hele søndagen!?

Nu ser vores weekender (sjovt nok) lidt anderleds ud – faktisk meget anderledes ud. Det er ikke fordi, at weekenderne er ikke blevet mindre hyggelige eller betydningsfulde af den grund – tværtimod. Jeg ser frem til weekenden lige fra jeg går i seng søndag aften, også selvom jeg ved at det til tider ikke ligefrem er afslappende at holde weekend. Alligevel er weekender det bedste jeg ved! Det betyder masser af kys og kram, tid til familien, vennerne og tid til at få styr på hjemmet. Alting foregår i et roligt tempo, og vi sætter pris på weekender uden alt for mange planer.

Jeg må indrømme, at jeg hver evig eneste weekend går drømmer om, at arbejde færre timer om ugen. Den tanke bliver forstærket for hver uge der går. Jeg elsker mit arbejde og mine kollegaer, men jeg har tænkt tanken om ikke det kunne være en mulighed at gå ned på 32-34 timer om ugen. Det ville give mig en lille smule mere luft til, at være der for min familie. Robin er fantastisk. Han tager størstedelen af læsset med at få bragt og hentet Charlie (han har selvfølgelig også bilen, men alligevel) Men jeg synes sgu ikke altid det er fedt, at jeg kun aflevere min søn én gang om ugen og henter ham 1-2 gange. Det gør ondt i mit moderhjerte, at jeg flere gange om ugen ikke engang spiser aftensmad med min søn. Såfremt jeg skulle gå ned i timer, vil det selvfølgelig betyde færre penge. Penge er ikke det vi svømmer i, efter vi har valgt at købe hus. Men hvad er vigtigst, penge eller tid? Det er helt sikkert noget vi skal regne på. For det skal gerne kunne løbe rundt, og derudover skal vi have en buffer. Indtil videre lever drømmen endnu, og så nyder vi weekenderne ekstra meget!

I er rigtig mange, der spørger ind til vores hverdag og mit arbejde. Jeg arbejder pt. på et indlæg, hvor jeg skriver lidt nærmere om hvad jeg egentlig arbejder med og hvordan det hænger sammen med familielivet. Jeg håber at have det klar i næste uge.

Nu vil jeg drikke min kaffe færdig og få ordnet noget vasketøj inden Charlie vågner.

Hav en dejlig søndag!

 

cecilielange_signatur

1 kommentar

  • Ida

    Du kunne jo købe færre ting til hjemmet nogle år. Og sparre pengene til deltid der :-) fx stole til 4000kr, er jo mange mrd på deltid :-) er selv på deltid med en lille pige på 2 år og shit jeg nyder at opleve hendes opvækst. Den ene gang det sker i mit liv :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barn nr. 2?